Přivede Tvrdík na mizinu i sociální demokraty?


3. června 2010, autor Eva,



Volební kampaň sociálních demokratů zřejmě dosáhne astronomických částek. Těsně po volbách socialisté tvrdili, že utratili cca 200 milionů, nyní už přiznávají cca 400 milionů. Agentura Kantar Media odhadla celkovou investici na něco přes 700 milionů. Za voličské hlasy strana obdrží cca 176 milionů. Takže zbudou stamilióny dluhů, s kterými se ČSSD bude muset vypořádat.
A za to vše mohou poděkovat svému volebnímu manažerovi Jaroslavu Tvrdíkovi. Je pro mne nepochopitelné, že vládci Lidového domu svěřili kompetenci nakládat s jejich penězi člověku, který jako manažer už několikrát selhal. Na Ministerstvu obrany za ním zůstaly velké pohledávky za prapodivné předražené zakázky. Jako šéf ČSA přivedl naše aerolinky málem ke krachu a s dluhy po jeho působení se potýkají doteď.
Kasička společnosti Cíl, která patří ČSSD a která částečně financovala kampaň, je prázdná, a socialisté budou možná nuceni prodat některé své pozemky a při katastrofickém scénáři i Lidový dům.
Pan Tvrdík se tiše vytratí a jeho dluhy zaplatí „obyčejní“ členové ČSSD, a to nejen finančně, protože nedostatek peněz je postihne v podzimní volební kampani. Lidé, kteří tento dluh nezavinili a kteří jen byli ve vleku manipulativního řízení jejich lídra. 
Pan Paroubek kdysi řekl paní Miroslavě Němcové, že kdyby jen trochu rozuměla ekonomice, tak by věděla, že státní dluh je jen taková virtuální realita a že se ve skutečnosti neplatí. Nyní tato virtuální realita dopadla i na ČSSD (anebo „virtuálního vítěze voleb“?)…
 






Zařazeno v kategorii Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička