Hook 26-01-12


26. ledna 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jsme zjistili, že existuje server, kterej se jmenuje „Příběhy na padesát slov“. Přispívaj tam intelektuálové, spisovatelé a jim podobní profesionálové. Samá vybraná společnost. Včera jsme měli u Hooka zadumanou, takže jsme zkusili nějakej takovej chytrej, vtipnej a poučnej příběh na padesát slov vymyslet. Nejdřív nás napadlo tohle:
 
„Šlapka upadla. Na chodník. I když nebyla zas až tak stará, válela se tam jak použitá běhna. Bylo jí jedno, že ji kolemjdoucí pozorují s despektem. Pak ji táta zved a přimontoval zpátky.“
 
Třiatřicet slov včetně předložek. Asi ne moc vtipný, ale zas až tak velkej průser, to myslíme není. Nicméně padesát slov jsme nenaplnili. Zkoušeli jsme teda dál:
 
„Dvě zpovykané děti a stržená matka. Dvě zpovykané děti a absence otce. Nezapomínejte proto, že v neúplné rodině je nutné si velikost klíče vygooglit!“
 
Mno, tohle bylo o dost slabší než to první, spíš přiblblej slogan než příběh, taky čtyřiadvacet slov, že, ale musíte vzít v potaz, že jsme už měli za sebou několik panáků. Nakonec jsme si dali černý kafe a vzepjali se k poslednímu pokusu. Fakt jsme chtěli, aby to bylo dokonalý:
 
„Gay si stěžuje – Chtěl jsem dítě. Moc. Snažil jsem se, ale nakonec to zase skončilo v prdeli. Zkurvenej život.“
 
Takže hotovo. Prima příběh, ze života, má to děj, pointu a všechno a pouze pitomejch devatenáct slov. I s předložkou. Server „Příběhy na padesát slov“ nám není souzen. A přitom jsme chtěli bejt v tý vybraný společnosti. Fakt. Jsme, my od Hooka, asi moc jednoduchý, tím to je. Neumíme psát tyhle dlouhý, složitý věci. Proto nás taky nikdo nikde nechce.
To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 26-01-12” - 1


    Eva   (26.1.2012 (12.23))

    Já myslím, že ta poslední povídka je taková první vlaštovka, že by se dala ještě rozšířit o popis snažení toho nebohého chlapce (třeba jak se snažil i na úřadě) a že bys to dal.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička