Hook 13-02-12


13. února 2012, autor skraloup13,



My od Hooka víme, že je dnes třináctýho, ale nic to s náma nedělá, jelikož jsme celkově natolik v prdeli, ža to ani třináctka víc posrat nemůže. Tohle je výhoda dneška, týhle moderní doby, co podnikavému maníkovi nabízí příležitost na každým rohu, že protože už v hajzlu jsme, máme v duši klid a mír, jsme vyrovnaní a hladíce po srsti svou sjetou karmu apaticky hledíme vstříc šťastným zítřkům.
Jeden z nás má kámoše. Ten jel asi sedmkrát na černo metrem a jednou ho chytli. Neměl prachy, sepsali to s ním, on nad tím mávnul rukou a pustil to z hlavy. Exekutor pak vybílil byt nejen jemu, ale i jeho rodičům. Těm navíc prodal v dražbě barák. Prej je to tak správný a prej to k demokracii patří, likvidovat lidi kvůli jízdě na černo, ale my si tím až tak jisti nejsme. Ten dotyčný kámoš z toho byl dost mimo, i když si samozřejmě uvědomoval, že mu sice zbylo hovno a život je v prdeli, ale zase může studovat v Etonu a válet se na Maledivách. Jenže si to uvědomoval málo, převážila v něm jakási zatrpklost a maloměšťáctví, exekutorovi zapálil vilu na Ořechovce a šel se udat na služebnu policie v Bubenči. Po cestě nakráčel pod náklaďák.
My od Hooka si myslíme, že fakt ještě nějakou dobu bude trvat, než všem lidem dojde, že žijeme v nové době, že se máme dobře, že nevíme, co je stres, že se celé dny jen smějem a pokud něčeho litujeme tak jen toho, že jsme na světě tak krátce a nemůžem si to víc užít.
My od Hooka ale taky doufáme, že až tohle všem lidem dojde, už tu nebudem, protože bychom jinak museli všechny ty idioty postřílet.
Mno, dnes to bylo trochu filosofické. Že by ta třináctka?
To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 13-02-12” - 2


    Eva   (13.2.2012 (12.18))

    no, bylo to dnes filosofické, tuhnul úsměv... zrovna dnes v Mladé Frontě se zabývají exekutory, na které je podáno x kárných žalob, protože už zlikvidovali pár rodin podobně jako rodinu tvého mrtvého kamaráda, a přesto pracují a ničí životy lidem dál ... nechápu... tohle nemá s demokracií nic společného... a vůbec mi přijde, že soudci, advokáti, exekutoři a podobní, že to je stát ve státě, že si dělají co chtějí...


    Radka V.   (13.2.2012 (22.04))

    Tak jsem se dneska zas tak moc nezasmála...jen k tomu dodám, je to tak,jak mi říkala moje programátorka, které říkal její tatínek v listopadu 89: Maruško, nedělej si iluze o kapitalismu, je to taky pěkný svinstvo. Byl to kulak, kterého na mnoho let zavřeli komančové do kriminálu. Moc jsem to nechápala, dnes tomu naprosto rozumím.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička