Hook 26-03-12


26. března 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jsme si nedávno říkali, jak je důležitý správně mluvit. Jak je důležitý dobře poskládat větu. Jak je důležitý poskládat větu tak, aby tam žádný slovo nepřebejvalo. Třeba když někdo řekne, že prodává štěnata vlčáka, je to ok. Když ale někdo řekne, že prodává vykrmená štěnata vlčáka, může dostat pár facek.
Ono je taky ošemetný snažit se bejt za každou cenu vtipnej, protože pak z vás vyleze něco, nad čím sami kroutíte hlavou. Jeden můj známej se chtěl vloudit do přízně jednej modelíny. Koukal na ni jak na svatej obrázek a pak že jí jako pochválí vlasy. Povídá, že je má krásně dlouhý, ty vlasy, ale protože chtěl, aby vona viděla, že má pod čepicí, že je žertovnej a společenskej a ten pravej, neřek, že jsou dlouhý po lopatku, ale po smetáček. Bylo vymalováno.
Prostě je potřeba mluvit normálně a jednoduše a mít to v hlavě srovnaný. A nesnažit se ohromovat okolí cizejma slovama jako ten šampón včera, kterej, když se ho Terka zeptala, jestli si dá ještě jedno řek, že ne, jelikož na to nemá kapacitu. Kapacitu má kondenzátor. Člověk má buď žízeň, nebo je marod.
Víkend dopad výběrově. Grilovalo se, pilo se, smálo se. Teď je pondělí. Piju heřmánkovej čaj a mám kamennej xicht. K smíchu mi nepřijde nic.
Chtěl jsem se zmínit o Janouškovi, ale z toho zmrda si ani nejde dělat sranda. Přijde mi, že je venku větrno. Topoly se kývají jak já v sobotu o půlnoci. Asi bude změna počasí. Asi bude chcát.
To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 26-03-12” - 1


    Eva   (26.3.2012 (13.59))

    tedy nechápu, co "kondenzátor" dělal u Red Hooka, když nechtěl pivo, jenom zbytečně zabíral místo těm, co mají dostatečnou "kapacitu" /neboli hezky česky: jsou dimenzováni na maximální absorpci fluidních produktů/



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička