Hook 20-04-12


20. dubna 2012, autor skraloup13,



Jeden z nás od Hooka, co tíhne k poezii a podobným deviacím, i když jinak leje naprosto normálně, dává dohromady básnickou sbírku. Když už nic jiného, tak mu musíme přiznat, že se mu to aspoň rýmuje, přestože on tvrdí, že jeho tvorba má taky přesah. Nedávno nám čet jednu svoji věc. Dovolím si ji zde ocitovat:

BOLESTNÁ ZTRÁTA

Divoký hřebeček Ryn,
v maštali vytrousil PIN.
Ze ztráty žalem mu mrdlo,
proříz si kopytem hrdlo.

Prý je to takové ponaučení, že i když přijdeme o něco cenného, nemáme se škrábat na krku. No, já nevím. Ono jde najít kde co, ale že by si tohle našlo svýho čtenáře? V každém případě s další tvorbou momentálně přestal, jelikož měl nedávno příhodu. Šel od Hooka, zamyšlen a plný dojmů a nevyhnul se jednomu nadělení na chodníku.
„Zaplul jsem do toho až po kotníky,“ plakal. „To muselo bejt nejmíň od irskýho vlkodava. Možná i od jeho zkurvenýho pána.“
Docela ho litujem. Furt na to musí myslet a jediný, co teď dokáže rýmovat je nepublikovatelné.
Tomio Okamura se rozpomenul, že mimo všechny své profese je i národohospodář a svěřil se národu s myšlenkou, že práce je dost. S tím nelze nesouhlasit. Možná by měl ale dodat, že práce je sice dost, ale nikdo za ni neplatí. Vono když celej den hákujete a večer vás šéf za odměnu poplácá po zádech, máte takový podivný pocit marnosti.
Venku se schyluje k dešti. Možná bude jen pršet, ale spíš bude chcát. Hezkej víkend.
To je vše.






Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička