Krémíček pro maminku


22. ledna 2013, autor Eva,



Nesnáším, když na mě někdo mluví v zdrobnělinách. Většina lidí to nemá ráda. Jedna moje známá je učitelka v mateřské školce. Když se svého osmnáctiletého syna při odchodu z WC zeptala, zda si umyl ručičky, naštvaný kluk jí briskně odsekl: „Maminko, ptáš se pokaždé, polib mi už prdelku.“
 
Šišlání a pitvoření jsem ochotna ještě tolerovat u babiček mluvících na své vnoučky, neb mimina jsou velmi roztomilá, že není divu, že jsou z nich tyto dámy totálně naměkko, navíc pokud se jedná o vlastní krev.
 
Rozhodla jsem se, že mamince koupím k narozeninám zase kosmetiku, protože minulý dárek, masáž lávovými kameny, ji nikterak neodvázal.
 
Poprosila jsem prodavačku v prodejně luxusní kosmetiky, ať mi něco doporučí. Tak jsem se dozvěděla, že tento krémíček se hodí na zralou pleť, že toto mlíčko krásně voní a do koupele je úžasný tento olejíček. A možná by se mamince líbil tento parfémek, zcela nová značka. Parfémek jsem odmítla, protože byl hrozně kořeněný a maminka by smrděla jak Nataša, a olejíček do koupele taky, jelikož se zásadně sprchuje.
 
„A líčí se?“ vyzvídala prodavačka.
 
„Trochu jo, používá rtěnku a tužku na obočí,“ přitakala jsem.
 
„A jakou barvičku používá na pusinku?“
 
Vybraly jsme růžovou rtěnku na pusinku, hnědou konturovací tužtičku a také skvělou vodičku na odlíčení. No prostě parádička. To bude maminečka koukat, to bude překvapeníčko.
 
Požádala jsem tu infantilní paní, aby mi z toho udělala pěkný balíček. V obchodě byla zrovna kamarádka, tak jsem se s ní zakecala. Když jsem se otočila k pultu, zděsila jsem se, protože mi zabalila každou věc zvlášť.
 
„Proč jste to nedala dohromady?“ ptám se.
 
„My nemáme tak velký pytlíčky.“
 
Drahý to bylo jak prase (teda prasátečko) a oni nemají velký pytlíčky! V téhle prodejničce jsem asi byla naposled. Musela jsem zajít ještě vedle do krámečku a koupit na to vše velkou dárkovou taštičku.
 
 
 
Z e-knihy Třpytkaři
 
 
 
 
 
 






Zařazeno v kategorii Ostatní literatura, Postřehy



Počet komentářů na “Krémíček pro maminku” - 3


    fotoeva   (19.6.2012 (20.17))

    Evi pobavila jsi mě,úplně to vidím.Taky jsem se s tím už setkala.Bezva počteníčko.....


    andrew maxwell   (23.1.2013 (14.46))

    hehe, moc hezky popsaný, a ač je to sranda, věřím, že sama osobní zkušenost byla utrpení


    Eva   (23.1.2013 (18.32))

    asi by dárkovými obaly měl zásobovat obchod majitel, takže ta prodavačka za to nemohla... ale vyřešila to tedy svérázně...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička