Hook 20_06_12


20. června 2012, autor skraloup13,



Jak jsem už včera psal u sebe na zdi, Liberec a Jablonec si koupil dohromady za pětačtyřicet mega tramvaj. Je to prý cena nízká a rozhodně se vyplatí. Tramvaj jim dovezou v bednách, rozloženou a s návodem. Každá bedna váží max dvacet kilogramů, aby ji unesl jeden průměrně živený nosič.

Všichni se tam na to děsně těšej, protože lepit Karlštejn ze špejlí je sice fajn, ale tohle je o level vejš. Oni už takhle jednu tramvaj skládali, ale jelikož jim v návodu chyběly strany 13 – 148, vůz sice stojí, ale nejezdí.

Teď mají dokumentaci kompletní, takže se nemůže stát, že jim třeba zbydou kola či motor. Vše bude na svém místě, vše bude fungovat a jak říkal hlavní modelář celé té taškařice, tramvaj by v roce 2015 měla vyrazit na trať.

Držíme jim palec. Maj co dělat a ještě jim v regionu klesne kriminalita, protože kdo si hraje, nezlobí.

Tomio Okamura se nám odmlčel. Asi jste si toho všimli, stejně jako my od Hooka. Pátrali jsme, co se stalo a vysvětlení je prozaické – má moc práce. Dopisuje Slovař český a reviduje Mluvnici jazyka českého.

Slovař český už má skoro hotov. Píše ho po svém, takže každému písmenu abecedy přiřazuje jedno slovo. Pod „A“ má třeba Ahoj.

Abecedu kapku přeházel, takže po „A“ následuje „T“. Nejdřív jsme dumali proč, ale pak jsme na to přišli. Je to logický a dobře se to čte – Ahoj Tomio.

Pár z nás se tomu smálo, ale já si myslím, že to od nich není hezké. Ona i píčovina má svůj půvab.

Co se týče Mluvnice, tak tu Okamura téměř nechává v původním stavu. Pouze navrhuje zrušit „ř“, shodu podmětu s přísudkem, věty vedlejší, přídavná jména a několik sloves. Zrušené navrhuje nahradit japonskými ekvivalenty.

Někdy si říkáme, jestli ten Tomio v něčem nejede.

Pozítří se bude lámat chléb (obrazně). Jameson by měl na svůj web pověsit první desítku z jednašedesáti videí, co se zúčastnily letošního ročníku „Done in 60 seconds“. V zázraky příliš nevěříme, nejsme pověrčiví (i když na hranatej kanál bychom nešlápli ani omylem), takže si žádný naděje neděláme.

Nicméně jestli tam nebudem, tak budeme plakat v míře větší než malé.

Venku chčije. Dunivé hřmění rozechvívá okenní tabulky, lidé se s obavou dívají na nebe a divoká zvěř v úkrytech bilancuje svůj život. Bude to peklo, ale nebojte. Zase vyjde slunce, mraky zmizí a klid a mír rozlije se v kotlině české.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 20_06_12” - 2


    Eva   (20.6.2012 (18.35))

    Mezi Libercem a Jabloncem jezdí městská doprava už odjakživa, takže taková tramvaj se šikne. A jestli je předražená? A co dneska není? Ovšem, jestli to budou sestavovat ti, co se živí drobnými krádežemi, tak jim možná klesne kriminalita a nezaměstnanost, ale stoupne dopravní nehodovost. Existuje nějaký obor lidské činnosti, kam by se Okamio nevrhnul? S Jamesonem vám držím palce, hned napiš, jak jste dopadli.


    skraloup13   (30.6.2012 (13.06))

    Okamio Tomura :-) je renesanční člověk... ví vše o všem :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička