Hook 10-07-12


10. července 2012, autor skraloup13,



Včera jsem byl v Orlických horách. To už tak k nám od Hooka patří, že ač to vypadá, že máme ustláno na výčepu, prakticky neustále cestujeme. Teď sedím v rychlíku, je 5:50, asi za hoďku a půl budu v Praze a protože pak budu mít honičku, píšu dnešní píčovinu tzv. on the road. (To je anglicky.)

Díval jsem se včera na zprávy. Ministr spravedlnosti, emzák Blažek o5 zabodoval. Řeknu vám, v tý ODS jsou pacienti nevídaný. Z myšlenky nakoupit vězňům diskobižu se dostal o level vejš.

Včera nebo tak nějak zemřel jeden soudce, kterej soudil pár vypjatejch případů a Blažek s kamenným xichtem řek na kameru, že jestli se prokáže, že zemřel kvůli svý práci, tak to bude pro justici děsná ztráta. Slušnej výrok a zřejmě i přístup k hodně slušnýmu matroši.

Ono když tu jeho myšlenku dotáhnete do konce a dopovíte nevyřčené, vyjde vám, že pokud nezemřel kvůli svý práci, tak vo nic nejde, žádná ztráta se nekoná, všechno je jak má bejt a pocem mamko, vedle ve vesnici je pouť a já ti tam vystřelím růži a voko.

Mimochodem, k Vystřelenýmu voku se musím co nejdřív vypravit, neb jsem to asi před čtvrt rokem slíbil.

Nemám momentálně přístup k žertovným zpravodajským serverům, jelikož ČD jsou co se týče netu off, takže dál si musím něco vymyslet. Třeba… jo.

Tři od nás byli před pár dněma ve Varech. Filmovej festival, znáte to. Celebrity, rauty, umění, prostě velkej svět. Vyrazili autem, karma i aura na max. Vrátili se druhej den ráno, autobusem, bez aury, bez karmy, pouze s jakýmsi matným dojmem, že jim něco chybí.

Když jsem s nima ale mluvil, povídali, že to bylo děsně fajn. Dokonce prý i viděli dva filmy. Dokument a celovečerák. Poznamenalo je to natolik, že další lístky nechali propadnout a radši o filmech celou noc hovořili. Takže jim třeba utek polský časosběrný snímek Zbiesilošci Anki Nymfomanki. Což mne osobně dost mrzí, protože jsem speciálně Karlíka prosil, ať na to určo jde a dělá si do skicáku nákresy.

Ony tyhle akce jsou vošemetný. Lepší je si film stáhnout a pak to probrat na výčepu u Hooka.

Tomio Okamura vydal prohlášení, ve kterém uvádí, že se chystá na zásadní manifestační akci za očistu naší politické scény, za očistu celé země a za připojení naší republiky k Japonsku. Svěřil se, že jako významný estrádní umělec (mimo jiné) prostě nemůže stát stranou. Jako ctitel Julese Vernea hodlá strávit pět neděl v balkóně.

No, tohle snad ani komentovat nebudem. Možná jen, když tak miluje toho Vernea, by si moh střihnout dva roky prázdnin nejlíp dvacet tisíc mil pod mořem.

Venku modrá obloha. Den jak květ. Až se mi chce plakat z toho, jak si všichni myslej, že nebude chcát. Lidstvo je ve svý podstatě latentní optimista. Nebo debil – záleží, jak se na to koukáte.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 10-07-12” - 1


    Eva   (10.7.2012 (20.57))

    mě včera na těch zprávách fascinovalo, jak všude uváděli, že se policie domnívá, že má více verzí ap.... jen na Nově suveréně vystřelili, že soudci kdosi brutálně podřízl hrdlo...ani se to dneska nesnažili korigovat...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička