Hook 17-07-12


17. července 2012, autor skraloup13,



My od Hooka jsme nadšeni. Opravdu. Furt jsme se dozvídali, že támhleti zahraniční vědci vymysleli tohle, jiní zas přišli na tamto a u nás nic. Až dnes. Naši skvělí, erudovaní, sečtělí a společenští koumáci z Mendelovy univerzity v Brně vymysleli novou odrůdu zdravější pšenice.

Ne že by současná pšenice byla nějak kór nezdravá, ale když jste jí snědli moc a měli jste oslabenou imunitu, mohli jste dostat třeba skřipku. To teď nehrozí.

Nová, zdravější pšenice bude modrá jak voči Terence Hilla a bude patřit do kategorie tzv. funkčních potravin. Mezi náma – už bylo načase. Zatím mezi funkční potraviny patřilo pouze pivo a chmelové pomazánkové máslo.

Podle nás od Hooka to sice bohatě stačí, ale dost lidí remcalo, že je to moc úzkej výběr. No, teď jim sklapne. Máme modrou pšenici a jsme oproti světu napřed.

S pšenicí se dělali pokusy už dřív. V Rusku, v padesátejch letech se akademik Cycin snažil skřížit pšenici s pýrem. Nápad dobrej, ale nepoved se. Žrát se to nedalo a akorát tím svinstvem zaplevelil Pobaltí.

Náš oblíbenec, renesanční umělec, polyglot a estrádní vypravěč obskurních historek z dětství Tomio Okamura se již delší dobu snaží, aby se mezi funkční potraviny zařadilo sushi, Zatím se mu nedaří. I když – Tomio je takový malý zoro (lišák) a jeho poslední pokus by moh mít naději. Podařilo se mu totiž vyrobit sushi z bůčku. Podává se s hůlkama, hořčicí a chlebem. Až ten chleba bude modrej, tak si myslím, že to bude docela fajn a funkční.

Jirka Babica by k tomu možná udělal salsu z kečupu a sojovky, ale nejsem si jistej, jestli by to pak nebyl spíš než nevšední gurmánskej zážitek voserplot.

Výraz voserplot používá jedna modelína, která je moc krásná.

Nedávno jsme si všimli takovej docela sympatickej akce. Měla název „Vyvezte tradiční výrobek Slovácka za hranice regionu“. Nebyli jsme jediní, kdo si toho všim. Zaregistrovalo to i pár maníků, kteří to narozdíl od nás od Hooka vzali doslovně. Sehnali kamión, vybílili Slovácký muzeum v Uherským Hradišti a vyrazili do Francie, kde měli zajištěnej odbyt. Chytli je kousek za Brnem. U soudu se hájili onou akcí, ale marně. Dostali osmičku.

Poučení? No, je dobrý číst. Je dobrý si všímat. Je i dobré všimnuté zanalyzovat. Není ale dobré se na základě sebepečlivěji provedené analýzy do něčeho pouštět.

Pro méně chápavé – seďte na prdeli, lejte, do ničeho se neserte a nic se vám nestane.

Venku chčije. Bez přestávky. Je to vytrvalostní chcanec – žádnej debilní sprint. Ostatně, tak to má bejt. Pšenice potřebuje vláhu. Zvlášť ta modrá.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 17-07-12” - 2


    Eva   (17.7.2012 (12.25))

    funkční potraviny, funkční prádlo... ještě, aby tak vymysleli funkční postel... konečně ti vycházejí předpovědi počasí...


    skraloup13   (21.7.2012 (15.26))

    jj... konečně začla Příroda spolupracovat :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička