Hook 23-07-12


23. července 2012, autor skraloup13,



Ministr financí Miroslav Kalousek je kokot. Tedy, alespoň se ke Klubu kokotů a kokotismu obecně hrdě hlásí. Teorii kokotismu popsal ve své trilogii Xavier Crement. Zformuloval základní postulát, dle kterého je pochopení a zvládnutí vlastního kokotismu prvním krokem k osvobození.

Mno, my od Hooka jsme sice tolerantní, respektujeme menšiny, dokonce přímo mezi náma jsou figury víc než podivný, ale kokotů se straníme. Neupíráme jim právo na existenci, ale nebavíme se s nima. Kdysi jsme to zkoušeli, ale bavit se s kokotem je docela svízel. Většinou vás nasere, znechutí, otráví, protože to je prostě kokot.

Jinak ale musím říct, že Mirda Kalousků se ze všech sil snaží, aby se jako kokot nejen choval, ale i vypadal. Což nám přijde sympatické, i když to musí být krušný úděl mít na čele cejch kokota.

Ještě by se slušelo dodat, že ve vládě není za kokota sám. Je jich tam celé hejno. Dokonce bych se odvážil tvrdit, že by jeden obtížně hledal někoho z vlády, kdo kokotem není.

Jenom, víte, jsem z toho stejně takovej rozpačitej. Když třeba čtu titulek, že ministři financí členských států EU měli zasedání a byl tam i ten kokot z Česka, tak vám nevím. Nechci bejt nějak úzkoprsý, nechci bejt nějaká konzerva, ale pořád se mi honí hlavou, že z logiky věci by kokoti měli být reprezentati čuráků. Což mi přijde děsný a doufám, že se osudově pletu.

Taky doufám, že mne nezavřou.

Ochránci zvířat požadují, aby indičtí zaklínači vyměnili živé hady za umělé. Vždycky nás od Hooka zaráží, že dobré nápady většinou zůstávají na půli cesty. Je přeci evidentní, že umělí by měli být i zaklínači.

V rámci akce „Kola pro Afriku“ míří z Mladé Boleslavi na černý kontinent 124 jízdních kol s přehazovačkou. Přijde nám to fajn a jsme rádi, že v Boleslavi jsou tak solidární. Kola, které jsou darem obyvatel regionu, se shromáždí ve skladu nedaleko dálnice R10. Pak se naloží na kamion a odvezou do Ostravy. Tam se rozeberou a opraví. Pak se někdy okolo Vánoc převezou do Afriky. Pokud všechno půjde dobře.

Náklady na jedno kolo se po započtení všech položek pohybují okolo sto dvaceti tisíc korun, což organizátoři považují za přijatelné. Mně to moc přijatelný nepřijde, ale možná jsem jen kokot a nerozumím tomu.

Nad Prahou se vznáší jakýsi podivný opar. Až zmizí, začne chcát. Zatím můžete bejt v klidu.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička