Hook 08-08-12


8. srpna 2012, autor skraloup13,



Četli jsme, my od Hooka (ostatně nepamatuji se, že bychom kdy nečetli), že olověné kulky zamořují životní prostředí. Nejdřív jsme se tomu děsně smáli, ale pak nám došlo, že jsou míněny kulky, co se střílej z pušek a jinejch koltů. Ufff.

Tohle nám už přijde jako blbnutí na kvadrát. Z života máme pod kuratelou našich smažek béčkovej komixovej film a místo aby se řešily věci podstatný, tak se kdejakej debil šťourá v píčovinách, bere za to těžký love a ještě se u toho tváří unaveně, jelikož zachraňovat svět je namáhavý.

Máme taky jeden návrh, my od Hooka. Zakázali bychom papírový kapesníky. Proč? No proto, že když papírovej kapesník mrdnete na zem, tak sice dřív nebo pozdějc zetleje, ale holubi zůstanou. Rozkládaj se, probíhaj v nich procesy hnilobný a nevábný a může z toho klíďo bejt i rakovina. Tak. Měl by se nad tím někdo zamyslet.

Kníže velkomyslný Schwarzenberg se svěřil národu, že v mládí měl období, kdy musel obracet každej groš. Asi to jako mělo ukázat, že ví, co to je bída. Mno, k tomu bych chtěl jen dodat, že narozdíl od pana knížete nouzi většina tohoto národa prožívá po celej život. Co vím, tak pan kníže již delší dobu groše neobrací, neb jich má tolik, že by celej den nedělal nic jinýho.

Včera nebo kdy jsme tu psali, že si dokážu spoustu věcí, co spolu zdánlivě nesouvisí, spojit, že dokážu poodstoupit od problému a podívat se na něj z jiného úhlu než ostatní, že jsem zkrátka neuvěřitelně bystrý. Abych furt o sobě nepsal pravdu, dám vám příklad.

Třeba teď jsem čet, že v Číně kdosi místo moči odevzdal u doktora v lahvičce čaj a dozvěděl se, že je vážně nemocnej. Celej ten článek byl vo tom, že v Číně chtěj léčit za každou cenu, neb jsou za to prachy a je jim, jako lékařům, celkem jedno, jestli je člověk zdravej, či ne.

Když se na to ale podíváte z druhé stránky, vychází z celého příběhu něco jinýho. Totiž, co to tam v tej Číně pijou za čaj? Jakej ten čaj má složení? Kde se v něm vzali bacili a jiný genetický změny? Kdo do něj nachcal?

Jo, tohle jsou přesně ty otázky, který napadnou toho, kdo se nenechá strhnout mainstreamem. Já si v každým případě natrhám lipovej květ a jinej čaj nechci.

Včera jsme se u Hooka na výčepu dívali na Olympiádu. Už poněkolikátý. Bylo to veselé. Máme zaplej noťas, jsme online a fandíme. Pamatuju si, že tam včera kdosi neustále běhal dokola. Víc nevím, ale děsně se mi to líbilo.

V poledne bude tak jako chcát, ale nenechte se zmást. To hlavní přijde v podvečer.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 08-08-12” - 2


    Eva   (8.8.2012 (10.09))

    úvod je zase excelentní... o tom čaji jsem to četla, měl mu říct, že to byla ve skutečnosti moč milenky toho doktora a je tu zápletka na detektivní příběh...a pak tu máme ještě jeden námět na scifi, a to, jak trháš lipový květ...a jak z něj piješ čaj, to už si nedovedu představit ani v nejbujnější fantazii...


    skraloup13   (11.8.2012 (16.27))

    lipový květ trhám... je to snadná činnost, tedy pokud je lípa malá... čaj piji též... ale dost zřídka, protože dobrého pomálu, že...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička