Hook 14-08-12


14. srpna 2012, autor skraloup13,



Ty jo. V neděli se v Praze uskutečnil pochod, který měl za cíl zlepšit životní podmínky pro české krávy. Jedna známá mi volala, že jí to přijde nesmyslné, protože jí jeden milenec postavil barák a druhej ho zařídil, takže je naprosto spokojená. Že nic zlepšovat nechce.

Musím na její obranu říct, že jelikož je po několika estetickejch operacích (přešívali jí kozy), tak se musí hodně soustředit, aby držela pohromadě a tudíž je občas furt mimo mísu.

I když zasejc, vona šla v čele toho obskurního průvodu Alice Bendová. Křičela na konsternované přihlížející „Nechte nás pást“, „Krávy táhnou Evropou“, „Čisté vemeno“ a pod. a tak si říkám, že je docela možný, že ta moje známá zas tolik mimo mísu nebyla.

Americkej prezident Obama prej vzkázal vědcům, že až zkontaktujou Marťany, tak že mu maj dát vědět. Obamo Obamo, ty jeden najvo. Marťani a jiní emzáci se zkontaktovat nedaj. To není jako zvednout telefon a zavolat si escort. Emzáci obecně se daj zkontaktovat, pouze když sami chtěj. Iniciativa musí vyjít od nich, obráceně to nefunguje.

Samozřejmě všechno má svý vyjímky, několik málo lovců emzáků to zvládne i v opačným gardu, ale pro drtivou většinu lidstva je tohle zatím nemožný.

Četli jsme, my od Hooka, že se uvažuje vo tom, že by se zpoplatnil sběr hub. Že prej státu utíkaj miliardy. Že by sběr hub byl na stejnej úrovni jako lov ryb, tedy že byste potřebovali jakejsi houbovej lístek.  

No, že státu utíkaj miliardy je známý. Utíkaj do kapes zmrdů, co se vyznaj. (Možná cítíte v předchozí větě určitou zatrpklost, ale to je jen proto, že mne sere, že se nevyznám.)

Jinak ale houbovej lístek je píčovina na entou, to vidí každej, kdo vidět chce. Vopravdu některejm smažkám tam nahoře slušně hrabe.

Jeden můj známej je děsně fajn, ale rozumu moc nepobral. Protože je ale ctižádostivej, neustále se snaží dovzdělávat, neustále něco studuje, zapisuje, memoruje, ztrácí a opět nalézá. Nedávno si koupil ve slevě návod, jak pochopit ženu. Stálo ho to kilo. Tlustá bichle – aspoň jak líčil. Přines to domů, chtěl se ponořit do studia, ale měl smolíka. Samý prázdný stránky.

Bylo mi ho líto. Seděl smutnej u piva u Hooka a měl pocit marnosti. No, měl se mne zeptat. Bych mu řek, že návod na pochopení ženy neexistuje. Ono totiž jsou věci, který udělat jdou, který jdou vysvětlit, který jdou okomentovat, který jdou pochopit, ale tohle mezi ně nepatří. A dlouho patřit nebude.

Mezi náma, je to tak mnohem lepší.

Venku se vyjasňuje. Vždycky mne fascinuje, když z jasné modré oblohy začne chcát.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička