Hook 16-08-12


16. srpna 2012, autor skraloup13,



Jakýsi profesor Tomský věří, že náš taťka nejvyšší, brilantní luštitel sudoku a velký znalec lánské obory Václav Klaus bude mít v Praze pomník. My od Hooka jsme o tomto včera hovořili zevrubně. Shodli jsme se na tom, že pomník je málo. Máme představu, že by mělo jít o panorama, přinejmenším stejného rozsahu, jako je Maroldova Bitva u Lipan. Myslíme si, že působení Václava Klause je pro naši zemi stejně zásadní, jako byla ona bitva pro středověké Čechy.

Máme daný dohromady takový koncept, že jako na začátku by byl Václav Klaus obklopen hojnými statky, asi v první třetině by zhášel a na konci by bylo velký hovno. Mezi tím by se proplétali rozesmátí lidé, zpočátku zvonící klíči od bytu, vily či chalupy, posléze bez klíčů, ale s nadějí, že všechno je to jen jeden zlý sen. Možná bychom do toho zasadili i několik alegorických vozů – namátkou třeba valník s homolí cukru, jenž by se při měnícím se nasvícení transformoval do homole řepky olejné. Celé toto veselé panorama by profackovávala neviditelná ruka, ruka trhu. Myslíme, že i když náklady na toto by byly nemalé, zájem by byl obrovský a celý podnik by byl zakrátko ziskový.

Inspektoři říkaj, že stopnout příval nekvalitního medu půjde těžko, neb jim přijde stejnej, jako ten kvalitní. Je sladkej, takovej jako tmavej a je většinou ve skleničkách. Mám rád inspektory, kteří své práci rozumí. Opravdu.

Docela mě potěšilo, že se chystá Expendables 3. Aspoň nějaká jistota v tomto rozháraném světě.

Moc se nám od Hooka líbí, co dělá prezidentskej kandidát Vladimír Iljič Dlouhý. Najal si bigádníky, vytáh mega a když mu přinesou padesát tisíc podpisů, aby moh kandidovat, tak to mega je jejich. Počítám, že až bude mít podpisy v kapse, vytáhne další prachy, vybere si fajn agenturu a zadá jí, že chce bejt zvolenej. Pokud těch love bude mít dost, tak si myslím, že to má v kapse.

Vláďa je ekonom, takže ví, že volba prezidenta není vo myšlenkách, ale vo prachách. Není najva, že, a to se nám na něm líbí.

Včera jsem v antíku objevil Zrzavýho Orma. Byl jsem fakt nadšenej, protože jsem to už dlouho nečet. Vřele doporučuju.

Uff, Praha mění systém veřejné hromadné dopravy. Dost jsme o tom my od Hooka četli, dost jsme o tom dumali a vyšlo nám jedno – furt se bude přestupovat a nedostanete se nikam. Víte, tohle by se mělo diagnostikovat.  Totiž, jak se z člověka stane politik, ať komunální či jiný, okamžitě zmagoří. Platí to bez výjimky.

Venku zatím nechčije. Příroda si s náma potměšile hraje.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 16-08-12” - 1


    Eva   (17.8.2012 (13.49))

    Pantáta jedině na Letnou, místo toho metronomu. Jo, od Vladimíra se asi ještě dočkáme pěkných iljíčovin.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička