Trek na horu Rinjani – druhý den – 7.7.2012


17. srpna 2012, autor Baru,



Vstáváme po 6. hodině, dostáváme snídani a vyrážíme na cestu, bez 3 Američanů, kteří to vzdali a vracejí se zpět dolů. Místo nich dostáváme do skupiny pár mladých Němců, kteří včera vyrazili na stejný výlet s jinou skupinou, ale ostatní to z jejich skupiny vzdali.
 
 
 
 
Hodně sestupujeme, ztrácíme na výškových metrech, dorážíme k jezeru a od jezera dále k horkým pramenům. To je úžasnej zážitek.
 
 
 
 
 
 
Koupeme se v jezírkách s vroucí vodou, parádička. Kolem si místní lidé fotí, jak se tam bílý holky převlíkají do plavek.
Jdeme na oběd, opět výborný a vyrážíme.
 
 
 
 
 
 
Čeká nás tříhodinový, strmý výstup do 2800 m. Je to docela záhul, ale menší jak včera. Nosiči udělali těm, kdo chtěli, hole ze dřeva na podporu při chození. Tak to využíváme a je to fajn, leze se s tím lépe. Zato sandále nás občas potrápí, musíme je vysypávat od kamínků a písku.
Dorážíme na místo, kde máme spát. V podstatě jdeme dohromady 2 skupiny, takže spíme dohromady opět kolem 20 lidí. Na místo dojdeme kolem 4. hodiny, je tam dost vítr a zima.
Zalezeme do stanu a čekáme na večeři, kterou kvůli zimě jíme ve stanu.
Po večeři jdou všichni spát, protože ráno vstáváme ve 2:30 a lezeme na vrchol hory (bývalé sopky) Rinjani, abychom tam byli na východ slunce.
V noci je dost zima, Luďa mi půjčuje svojí mikinu, mám teplejší spacák, ale stejně se budím zimou. Luďa stejně tak. Říkáme se, že je dobře, že vstáváme tak brzo a nebudeme muset mrznout do rána ve stanu.






Zařazeno v kategorii Indonéský deník



Počet komentářů na “Trek na horu Rinjani – druhý den – 7.7.2012” - 2


    Eva   (17.8.2012 (13.36))

    Ty byl ten Američan, co šel bos, že jo?


    Ludek   (18.8.2012 (7.13))

    :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička