Hook 22-08-12


22. srpna 2012, autor skraloup13,



Jak jsme zaznamenali my od Hooka, jelikož si všímáme naprosto všeho, Jirka Paroubků slavil šedesátý narozeniny. Dostal nějaký porcelánový mísy, chlast a tak a jeho stará, autorka světově proslulých bestsellerů, jejíž osobitá větná skladba rozvrátila Katedru Českého jazyka Pedagogické fakulty UK, mu dala jako dárek zájezd snů.

Jeden známej povídal, že to je asi zájezd do Pelhřimova, ale já si to nemyslím, protože krematoria jsou i jinde. V každým případě je to od ní hezký.

Venku začlo chcát. Paráda!

Četli jsme článek vo koktavosti. (Ne vo Koktovi, co našťouch tu blonďatou vědeckou pracovnici – to jen aby nebyla mýlka.) V tom článku se rozebíralo, že jako člověk si má dát bacha, jelikož koktat může začít ze dne na den a že by každej měl vědět, jaký jsou varovný příznaky, že se z jednoho stává Pitkin.

Když jsme se tím článkem prokousali, tak na konci bylo, že varovný znamení je, když začne opakovat začátky slov, aniž chce.

To je slušný. Na to bych nepřišel. Hádám, i když nebyl uvedenej autor, že to dali dohromady kalifornští vědci. Ty maj na tyhle píčoviny patent.

Václav Klaus, náš zmatený obrozenec, se ve svých dalších poznámkách z cest svěřil, že na Sicílii maj počasí. Dál jsem nečet, protože to nejdřív musím vstřebat. Nechci, aby se mi uvařil mozek.

Vlastimil Tlustý, který proslul nafocenými prostopášnostmi, jež prováděl s kurvama ve vířivce řek, že církevní restituce jsou pohroma pro tenhle národ a že budou mít větší morální škody, než upálení Jana Husa a poprava českých pánů na Staromáku dohromady.

Vlastimil Tlustý je nepochybně vyjímečnej model, ale v tomhle pravdu nemá. Totiž – my od Hooka chápeme, že je traumatické pro kohokoliv, když se má vracet něco, co se ukradlo, zvlášť když je to takovej balík.

Nesedí nám ale to přirovnání. My si totiž myslíme, že církevní restituce jsou ve stejným levelu jako vyhynutí Mamuta srstnatého (Mammuthus primigenius), což naše předky, kteří ho milovali velmi uvrhlo do takovej deprese, že jsme v prdeli ještě teď.

A jistě každej jen trochu objektivní šampón musí uznat, že upálení Jana Husa a vyhynutí mamutů jsou zcela jiné váhové kategorie.

Ty jo, venku naprosto parádně chčije. Vobloha zatažená, fakt skvělej den. Myslím, že bych moh opatrně říct, že jsem šťastnej.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 22-08-12” - 1


    Eva   (22.8.2012 (15.01))

    jo, jo, varovný příznaky hluchoty zase jsou, že slova, která opakuje ten s varovnými příznaky koktavosti, neslyšíš ani jednou, aniž bys chtěl... pohroma pro tenhle národ jsou lidi jako je Tlustý, církev ne, ta tu byla, je a ještě další tisíce let bude, ať už se restitucemi nebo bez nich... jinak souhlas, co se ukradlo, má se vrátit...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička