Výlet k teplým pramenům – 17.7.2012


30. srpna 2012, autor Ludek,



Ráno po probuzení jdeme na snídani, kde si dohadujeme cestu na zítřejší přesun zpět do Labuan Baja. Máme přislíbený transport za 150 tis. IR na osobu. Cena je velice slušná, tak s tím souhlasíme.
Kupujeme pohledy a píšeme pozdravy domů. Přecházíme k hotelu, kde na nás již čekají s půjčenými motorkami. My s Baruškou dostáváme tu nejhorší, je po bouračce. Motoricky je ale v pořádku.
Nejprve zajedeme na poštu odeslat pohledy a poté směrem k sopce. Zastavíme na zaplacení vstupu a poté ještě kousek jedeme.
Motorky necháváme pod kopcem u známého průvodce a dále jdeme pěšky. Je to příjemná nenáročná procházka. Asi po hodině jsmw dosáhli kýženého cíle, chvíli zůstáváme, pofotíme a jdeme zpět.
Přijdeme k motorkám, kde pro nás mají připravené ovoce. Trochu kyselé pomeranče a něco, co do dnešního dne nevím, co to je. Každopádně to bylo výborné a máme to i detailně vyfocené 🙂
Vracíme se zpět do Bajawy, kde si koupíme oběd a jedeme ho sníst na další teplé prameny. Cesta je to poměrně daleká a tak jsme na konci rádi, že slézáme z motorky. Teplé prameny se zde nacházejí v areálu připomínající lázně. Vstup je zpoplatněn.
Uvnitř areálu je to trochu udržované, ale je vidět, že léta největší slávy to má za sebou. Sedáme na trávu a obědváme. Poté se koupeme a povalujeme v teplých pramenech.
Je nám jasné, že další sopku už dnes nestihneme. Vůbec nám to nevadí. Po cestě zpět jdeme na večeři a poté na pokoj. S Baruškou koukáme na film, při kterém Baruška usíná.






Zařazeno v kategorii Indonéský deník





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička