Hook 15-10-12


15. října 2012, autor skraloup13,



O víkendu proběhly volby a fotka mé maličkosti, jež sem byla dána v sobotu v průběhu roztomilého večůrku, má skoro třista zhlídnutí. Mno, asi je důležitější ta první zpráva, protože xicht masovýho vraha s ledovým pohledem a s absencí jakékoliv mimiky není nic, co by stálo za řeč. (Asi proto jsem se o tom zmínil a asi proto mi říkají Marnivá sestřenice.)

Zaznamenali jsme, my od Hooka, že je spousta lidí vyděšenejch z toho, jak to o víkendu dopadlo. Abych řek pravdu, my jsme celkem v klidu, protože už léta žijem v ilegalitě, s exekutory a dalšími sociálními pracovníky komunikujeme pouze pomocí datovejch schránek a pro výkonnou moc jsme prakticky neviditelní. On sice jeden z nás včera navrhoval, že bysme měli okolo Hooka vybudovat kruhovou obranu, naplnit pytle s pískem, přinýst jednu tramvaj, položit ji na bok a obklopit dlažebníma kostkama, ale já si osobně myslím, že je to píčovina.

Myslím, že bohatě stačí, když budem udržovat obrannej bunkr, kterej máme vybudovanej vedle Hooka na Náměstí hrdinů. Je maskovanej, skoro nikdo vo něm neví, sahá sedm pater pod zem, má vlastní ošetřovnu, hajzly, klubovnu, minipivovar a skleník, kde pěstujeme trávu a tabák. Dokážeme v něm přežít až tři roky. Zrovna včera jsme tam odpo proplachovali trubky – kdyby se to náhodou zesralo rychlejc, než odhadujem, abysme neměli špinavý pivo.

Jediný, co mě vopravdu dostalo, je vítězství Tomia Okamury. Tohle mi fakt mozek nebere. Voni sice lidi na Zlínsku byli vždycky takoví jiní, ale stejně. To by se z toho fakt jeden posral. Příště si zvolej tuňáka.

(Ostatně myslím, že tučňák by byl mnohem lepší, protože aspoň drží hubu a nesoutěží porád s Chuckem Norrisem, kdo je lepší.)

Gábina Partyšová žaluje Ornellu Štikovou, Slávek Boura je vyděrač a Honza Nedvěd se za stánkem na levnou krásu voženil. Tohle všechno jsou infa nepodstatný, nezajímavý a tak něja na hovno, ale já když tohle prolít, tak jsem na konci narazil na zprávu vo tom, že pětibojař Tomáš Klus a modelína Veronika Machová čekají shodně dítě, že jsou oba ve čtvrtým měsíci a děsně si matěřství užívaj. Klus už narozdíl od Machové docela přibral. Jjj, máte pravdu – je to psycho.

V noci už je docela zima. Možná jste si toho všimli. Jelikož plyn je drahej, dělám zatím to, co minulej podzim. Bydlím v třetím patře. Starej barák bez výtahu. Vždycky ty tři patra při návratu vyskáču žabákama. Jednou jsem to zkusil s cigárem, ale to jsem nedal. Málem jsem se zeblil.

Prostě vyletím ty tři patra jak tajfun a v bytě pak tak neuvěřitelně funím, že ho mám cca za sedm minut zadejchanej. Jednou jsem se splet a vyskákal až do čtvrtýho. To jsem to pak doma zadejchal až na třináct stupňů. Jinak to většinou vytáhnu na příjemných devět. Nad nulou, samozřejmě.

Těším se na novýho Bonda. Doporučuju zhlídnout každýmu, komu není lhostejnej jeho život. Techniky přežití, který tam jsou ukázaný, se budou hodit dřív, než se nadějete.

Venku se s ospalou elegancí kupí oblačnost. Vrtošivé mraky se líně protahují a topoly, jež ční venku před okny jako varovné ukazováky, se ani nehnou. Ticho před bouří? Nepochybně. Bude chcát moc, protože moc jako taková chčije neustále a odevšad.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička