Hook 29-10-12


29. října 2012, autor skraloup13,



Karel Gott už před jedenácti lety předpověděl příchod totalitní světovlády a počet letadel ve vzduchu klesl.

Jak je vidět, stalo se toho vo víkendu moc. Pokusíme se to, my od Hooka, stručně rozebrat. Stručně neznamená povrchně, to jako bacha.

Prvák – božský Karel toho předpověděl haldu. Musím mu přiznat, že skoro všechno vyšlo. Nejen že se strefil s příchodem totalitní světovlády, ale strefil se i s příchodem Tomia Okamury, návratem bource morušovýho a znovuobjevením kalhot do zvonu. Akorát se mu už všechno začíná plíst, ale to je věkem a já mu nic nevyčítám. Jen by snad Klausovi nemusel říkat Gustave, protože Husák se přeci jenom od velkýho Taťky liší. (Byl o něco menší a líp uměl rusky.)

Druhák – počet letadel ve vzduchu kles, to jo. My si toho všimli jako jedni z prvních, protože pozorujem vše, co se okolo nás hejbe. Taky jsme si všimli, že na magistrále, kterou máme ze zahrádky Hooka nadohled, letadel přibylo. Hlavně ve směru na Brno. Je to logický. Když někde uberete, jinde musíte přidat. Vše je vyvážené – jing a jang, pink a ponk a takový ty esoterický věci.

Stejně si ale myslím, že letadla na silnici nepatří. Jenže doba je taková, že přeje všemu, jelikož máme svobodu danou bruselskejma smažkama a kam byme přišli, kdyby si každej nemoh dělat, co chce. Jako třeba ten maník, co šel vykrást banku s mečem v ruce a řval přitom, že jestli mu nevydaj dukáty, tak tam všechno rozseká, protože je Ivanhoe a vyzná se. Dyť tak to má bejt – máš meč, tak se s ním voháněj. Máš hovno – tak ho radši ani nezkoušej tasit.

Proto taky nikdo neodsuzuje Hájka, kterej nepochází z vopice, že adoptoval gekona, říká mu Václave a nosí ho po Hradě sem a tam, aby si zvyk. Z gekona totiž Hájek pochází, jak jsem už několikrát psal, tudíž má k němu vztah něžnej, skoro jako k Antikristovi, kterýmu zakázal se nalejvat u Hooka, protože mu vadí, že když Antikrist přijde zbouranej domů, je vzpurnej, odmlouvá a vede buřičský řeči. Hájek má strach, abysme mu ho nezkazili, jako toho Anitikrista, jelikož Antikrist má onačejší poslání, než si zhuntovat játra z citrusu. Hájek je vůl, to je marný a jestli toho nenechá, uděláme mu z gekona fajnovej guláš s houskovým knedlíkem.

Děsně se mi líbí hnutí Femen. Je to skupina takovejch milejch psychopatek, který ukazujou kozy a maj ve svým programu zakotvený, že svou chytrostí, nahotou, sexem a mazaností vnesou do světa paniku, nervozitu a tolik potřebný chaos.

Tohle je přesně to, co tady chybí. Teď píšu naprosto vážně, protože jsem hluboce, ale opravdu hluboce přesvědčen o tom, že je potřeba rozvrátit současnej systém, vnést do něj chaos, prvek nepředvídatelnosti, anarchie a alternativního bytí, že je potřeba při poslechu undergroundovejch punkovejch kapel u Vystřelenýho voka sepsat novej náhled na svět, popsat nový uspořádání Všehomíra a s hubou upatlanou marmeládou, za svitu blikajících skleněných žárovek a sedíce na bedýnce pomazánkovýho másla držet za ruku nějakou dlouhovlasou éterickou tuhletu a … prostě bejt štastnej a srát na vše špatný vokolo.

Pokud totiž svůj život prožijete tím, že budete vod rána do rána přemejšlet, jak prodat víc prkýnek na hajzl, aby vás šéf pochválil a nevyhodil, tak si moc srandy neužijete. Jestli si mám vybrat, jestli celej život protlemím jako chudej, nebo ho prožiju vystreslej a ještě chudší, tak beru to první.

Ty jo, dnes jsem byl hoooodně hlubokej. To asi, že jsem byl v sobotu na výlovu rybníka. Ptáte se jak to spolu souvisí? Nijak.

Dnes bude chcát sníh. Na horách. V nížinách bude chát po staru. Občas se smeknete a nabijete si čumák. Ale to nic. K této rozmarné době to patří.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 29-10-12” - 1


    Eva   (30.10.2012 (22.54))

    A seš si jistej, že Husák uměl líp rusky než pantáta? Jo, jo chaosu je málo... a magorů asi taky, chce to víc.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička