Hook 06-12-12


6. prosince 2012, autor skraloup13,



Robert Rosenberg, kterej mimo to, že je hvězdou filmů, jež ukazují život ve své nahotě, je i zdatnej spisovatel humorné poezie, jak v Super.cz  psala redaktorka Anna Veškrnová, která musí bejt taky myslitel nevídanej. Dám sem jednu žertovnou Robertovu, v původním znění:

 

„V úterý se skvěle vstává,

a energyji my to dává,

a dnes jsem hodně spal,

s bolestí se rval,

za chvyli na raní tréning musím jít,

své svaly prokrvit,

pak obídek si dám,

na svůj box se podívám.“

 

Jistě i vy, co poezii neholdujete v jakékoli podobě cítíte, že tohle moh napsat jen kokot a ten, kdo toto adoruje, jako třeba redaktorka Anna, se ke kokotovi limitně blíží. Jsem dalek toho dávat někomu rozumy, nicméně zkusil jsem, když už tedy Rosenberg tak děsne miluje box a chce o něm psát ve verších, jestli by to nešlo sesmolit nějak uhlazenějc. Mno, po třech úporných minutách mi vyšlo tohle:

 

„V tváři skvrnu barvy nachu,

s vůlí, již má vykupitel.

Direktem jsem beze strachu,

natrh v gymu cizí pytel.

 

Pižma odér smyji,

poslouchajíc techno.

Boxem nyní žiji,

box je moje všechno!“

 

Ref.: Kurva kurva kurva kryj se….“

 

Ten refrén tam bejt nemusí. Já jen, jak Robert dělá jednoho z frontmanů v tej vymazlenej partě šampónů, co si říkaj Walda gang, kdyby to chtěl zanotovat. Mno, tak to bysme měli umění. Teď politika.

Karolína Peake, která ještě před dvěma lety měla specializaci na dětská hřiště, tedy na to, co by každé správné hřiště mělo obsahovat, se po pobytu v kabinetu servaného Nečase přeškolila na odbornici přes armádu, takže chce bejt za ministryni obrany a mně už je to jedno, protože ono je celkem šumák, kdo tam nahoře sedí, neb do hoven to půjde stejně, akorát se mi nezdá, že by Peake měla zavádět brigádu stopařů, jak anoncovala, protože je sice fajn, že má ráda indiány, ale válka se dnes vede jinak a učit se určovat světový strany z bizoního trusu je naprosto k ničemu. Ještě že aspoň ví, co to jsou kulky, jelikož, jak říkal známej vod Hooka, je vdaná.

Kalifornští vědci zkoumali, jaký vůně působí na psychiku a emoce jedince. No, o tomhle my od Hooka nevíme nic, ale co s váma udělá smrad, tak vo tom víme úplně všechno. Když třeba je u Hooka zelňačka a jdete na hajzl po někom, jehož zažívání je traumatického charakteru, můžete mluvit vo štěstí, když dostanete pouze vyrážku.

Krajinu venku pokryl poprašek sněhu. Industriální hrany výrobních hal změkly a rozpily se. Obraz za oknem mi připomíná rozostřený akvarel. No, odpo bude chát, vše se smeje a bude po romantice. Kurva!

To je vše.

 







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 06-12-12” - 2


    Agin   (6.12.2012 (15.01))

    A není furt lepší, když má pan Rosenberg v úterý tvrdou "energyji", než když paní Peak sliní prst (možná i svůj), aby zjistila odkud vítr věje? (mimochodem, my , co víme, že od Buchlova, nesliníme).


    Eva   (6.12.2012 (20.17))

    odpo sněžilo, zase ses netrefil...



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička