Hook 02-01-13


2. ledna 2013, autor skraloup13,



Taťka největší včera mimo jiné ve své novoroční filipice nazvané „Mým národům“ prohlásil, že se máme nejlíp za celou dobu existence Vesmíru, což zní velmi pěkně, akorát mi trochu vrtá hlavou, proč, když se máme tak fajnově a vymazleně, chce stát vosrat všechny důchodce, kteří, jelikož nevycházej s prachama, si někde přivydělávaj, místo aby spolu s německými souvěrci vegetili na Kanárech a chlubili se, kdy má vytištěný hezčí parte, proč, když je náš život tak kvalitní a skvělej, maj soudci depku, jelikož nestíhaj řešit insolvenci těch našich spoluobčanů, kteří ze samé radosti, jak se maj báječně, si zapomněli koupit lístek do metra a teď jen hleděj, jakej nečekanej zvrat vzal jejich život a kámoš povídal, že sociální jistoty jsou sice fajn, ale pravda je ta, že jeden neví dne ani hodiny, protože i když HDP a DPH roste jak pokropený živou vodou, všude scházej prachy a jedna věc je říkat, že je to skvělý a zároveň bejt v hajzlu a druhá kouknout se pravdě do očí, i když zase je třeba říct, že díky tomu všemu máme demokracii, což je věc, kterej se sice nenažerete, ale zase, když na vás někde pod mostem přijde poslední chvilka a vy se loučíte s tímhle rozjásaným světem plným rozličnejch květů a usměvavejch tváří, můžete poslat všechny nahoře jmenovitě do prdele a nikdo vám za to nic neudělá a tohle je přesně to, co kvalitu života vystřelí tak vysoko, kam ani rorýs nelétá.

Lidé mohou ode dneška vstupovat do druhého důchodového pilíře. Džesika povídal, že na tohle je potřeba si dát velkýho bacha, protože nikde není psaný, že když tam někdo vstoupí, že se taky ještě někdy objeví a pokud se objeví, že bude stejnej jako předtím, jako jeden můj známej, co s úmysly čistými jak půllitry od Hooka vstoupil kdysi takhle v podvečer na Malostranským ke Glaubicům, ještě když to tam bylo normální, a když se po půl roce vrátil, stranil se kolektivu, nemluvil, celý dny proplakal a piva se netknul.

Nikdo doteď přesně neví, co se tam tenkrát stalo. Existují dvě nepotvrzené verze, tedy že prvák se dostal do ideového sporu s obsluhou při placení a díky energetické gestikulaci rozsekal na hadry mobiliář včetně personálu, díky čemuž byl umístěn na samotku, aby zpytoval svědomí. Tuto verzi podporuje to, že tehdy bylo u Glaubiců čtrnáct dní zavřeno.

Druhák se tvrdí, že posílen na těle a duchu v klidu zaplatil a vydal se nahoru na Hrad probrat s generálním tajemníkem situaci v Angole a její přřesah do nálad v rozvojovém světě vzhledem k napětí na východě blízkým i vzdáleným. Plodná diskuze se protáhla.

Mimochodem, tohle je zase doklad toho, že dnes je vše jinak, jelikož dva moji kamarádi se v devadesátým roce ožrali kdesi v Bubenči a pak, okolo půlnoci, šli žádat o politickej azyl na Ruskou ambasádu, kterej jim byl odmítnut, s docela velkým povykem a nestalo se jim nic, jelikož už bylo ústavou zaručený, že prostej lid může dělat píčoviny jaký chce, pokud se těm nahoře nebude plíst do přerozdělování statků. Myslím, že je to tak správné.

Tady v Orlickejch trochu chčije sníh. Skoro neznatelně. V Praze bude vlhko a plesnivo. Celý den. Večer se setmí. Víc toho nevím.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička