Hook 09-01-13


9. ledna 2013, autor skraloup13,



Zájmový kroužek LIDEM odvolal a vzápětí slíbil, už asi po stý, protože si vzpomněl na staré vesnické přísloví „Bližší koryto než kabát“ a pokud to někoho překvapilo, tak pouze blahoslaveného, neb ti jsou povětšinou chudí duchem a včera se na výčepu u Hooka objevil jeden můj známej, kterej se na podzim rozhod, že zimu stráví spánkem, myslím jako zimním spánkem, protože palivovýho dříví je na Pražským pomálu a plynárny už nevěděj, co by si řekly za kubík čehosi, co akorát smrdí a neřízeně hoří a načet vo tom tlustý knihy vědecký a šel na to fakt z gruntu a pamatuju, jak mi v říjnu líčil, že je potřeba nabrat tuk, aby byla energie, když bude přes zimu v kómatu a chodil na jahodový koktejly do fast foodu, protože takovej jahodovej fast foodovej koktejl s třtinovým cukrem a obživlejma kulturama má asi jen o dvě kalorie míň, než upečená kráva a děsně přibral a pochvaloval si to, protože takhle prej má jistotu, že nezahyne a pak jsem ho delší dobu neviděl, až včera a ptal jsem se ho, co jako že už je vzhůru a von povídal, že to bylo celý na vyliž, protože se probudil asi třetí den poté, co us a to jen kvůli tomu, že tomu zimnímu spánku pomoh platíčkem hypnogenu, zmrzlej jak hovno a doteď že byl jednak ve špitálu a pak v Bohnicích, kde se ho snažili zbavit utkvělý představy, že je plšík lískový a prej celej problém byl v tom, že u toho usnutí se měl sbalit do klubíčka, aby jako vyzařoval co nejmíň tepla a jak byl tlustej a neohebnej, ležel jak pověstnej Lazar a všechno teplo z něj vyprchalo asi tak rychle, jak když lusknete prstama a účty ze špitálu a z Bohnic má tak velký, že by jima zaplatil vytopení sportovní haly na dva roky dopředu a celým tímhle blábolem chci říct to, že člověk by se neměl povyšovat nad Přírodu, neb Příroda je mocná a nesere se s nikým a kdyby ten blbec nějakýmu miminu v kočárku sek dudlík, moh se u Divokejch matek v Karlíně kejvat v dětským koutku, předstírat, že je zapomenutý bejby a byl by v teple a v klidu.

„Útočníci si vybírali za oběti svých loupeží slabší jedince“ a „Vřídlo přestane na dva týdny tryskat“.

Tyhle titulky fakt miluju. Nevím, co na dnes učej na žurnalistické fakultě, ale psaní to určo nebude.

 

Ad 1/ Je jasné, že útočník, kterej si vybere za oběť někoho slabšího, zaslouží vyobcování ze společnosti, jelikož pouze a jedině přijatelné je to, když se naserete do někoho, kdo je o dvě hlavy větší než vy, dvakrát tak těžší, má v ruce bejsbolku a po boku dva stejně velký nasraný kámoše. Pak to lze akceptovat a pokud přežijete, jste za hrdinu. Obávám se ale, že takovýchto frajerů Luků u nás je pomálu. Možná Žito by věděl, ale já neznám žádnýho. Řek bych, že nastavenej trend, tedy že okrádat se budou i nadále slabší, bude pokračovat. Nicméně nepotřebuju si vo tom číst, stačí, když mne to točí.

 

Ad 2/ Opravdu mne nezajímá, že nějaký herec z obnažených filmů má problém.

 

Venku je ponuře. Za moment musím k zubaři. Chodím tam rád, neb má v ordinaci teplo, je na mne milej a neustále zapíná a vypíná jakési roztodivné strojky. Možná, kdyby to neznělo příliš pateticky, bych mohl říct, že jsem u něj šťastnej.

Odpo bude zase chcát. Někde v okolí Budějovickej. Možná se to přesune nad Pražský, ale jen podle toho, jaký budou větry.

To je vše.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička