ASTROLOGICKÁ PROGNÓZA NA OBDOBÍ 11. – 20. LEDNA 2013


10. ledna 2013, autor redakce,



Podle slibu je tato astrologická prognóza vypočtena pro jiné město, než je Praha, a to pro krajské město Moravskoslezského kraje Ostravu. Prognóza je méně příznivá, než byla v 1. dekádě pro Prahu, ale není špatná. Harmonie planet čítá celkem 63 %. Z  počtu 10 dnů je jich 7 příznivých. 1 neutrální a 2 jsou dny minusové = špatné. Nejvíce harmonie přináší Merkur, a to 92 %, následuje Slunce s 87 %, Jupiter s 84 % a Saturn se 69 % harmonie. Naopak pod průměrem, tj. pod hranicí 50 % je Mars jen s 25 % harmonie, Venuše s 33 % a konečně Měsíc se 48 %.


Tolik pouhý matematický výpočet. Ale co může přinést do života Ostravanů a lidi blízko tam žijících? Merkur dobrou schopnost nahlas říci, co se lidem líbí a co nelíbí. Slunce příznivé dny pro jasné a rozumné rozhodování. Poslední dva dny ještě navíc menší úspěšnost a vyšší sociální vnímání. Jupiter v kladném vztahu k Uranu snahy něco zlepšit, případně využít nějakou nabízející se příležitost. Saturn v kladné harmonii k Pluto nese sílu k přečkání špatné životní situace, účast na masových činech a konáních. Prostě sice mlčet, ale přitom aktivně jednat. Mars do 14. dne v kvadratuře k Saturnu nese napětí, očekávání, bouřlivé diskusi a přesvědčování jeden druhého o tom, co je správné. Venuše k Saturnu opatrný a realistický postoj při závažných rozhodováních. Měsíc nese rozdílně dobrou i blbou náladu. Do této dekády zapadá i volba prezidenta republiky. Tím, že v horoskopu se to podezřele hemží vyšším počtem vlivů, které nese Uran, je předpoklad nečekaného vyhoření jednoho z kandidátů, který si myslel, že mu voliči skočí na jeho dokola omílané špeky. Zde Jupiter se Saturnem dává voličům rozvážnost, důstojnost a zdravý selský rozum nezatížený mediální scenerií.

PRANOSTIKA DOBY: Krychle nová k obloze se vzpíná – FORUM NOVÁ KAROLINA. Je to velký nesmysl. Kde je lehký průmysl? Co by lidem práci dal, přízrak nouze zažehnal. Poslanci a mocní páni, je to špatné plánování!!

 

11. LEDEN – pátek

Den obdařený docela dobrou přízní, jež čítá 73 % harmonie. Nejvíce se činí Jupiter. Podporuje úspěšná rozhodnutí, dává nové podněty a příslib do budoucnosti. Vysoký počet konjukcí naznačuje, že se hraje o něco vyššího, co zde doposud nebylo. K tomu ve 20,40 hodin přibývá Novoluní Měsíce. Je to vhodný čas pro začátky. Mají-li mít reálný závěr, je nutno držet city na uzdě.

Osobnost z kalendáře – 11.1.1875 – nar. Tereza Brzková – česká herečka.

 

12. LEDEN – sobota

Harmonie je sice nižší, ale stále pohodová, o čemž svědčí 63 %. Opozice 3 planet nese napětí, vyčkávání a náhlé překvapení, i když ne aktuální změnu k lepšímu. Jde o zkoušku síly a pevných nervů. Blízkost Merkura ke Slunci nese možnost příznivých změn, ale jejich skutečná realizace není okamžitá, ale v delší časové řadě. Dobrý den oddechnout si od napětí a stresu a být více zdvořilými, pokojnými a více chápavými pro jednoho k druhému.

Osobnost z kalendáře – 1876 nar. Jack London – americký spisovatel, proslavil se zejména knihami Bílý tesák, Volání divočiny a celé řady dalších.

 

13. LEDEN – neděle – to se každý usměje, planety to však myslí jinak. Mají jen 36 % harmonie. Rozhodně snadno a hlavně zdarma teď k vám nic nepřijde. Bude nutno překonat i nějaké potíže, někdy i dosti komplikované, málo míru či klidu v duši. I tělesná stránka může mít potíže. Nepodceňujte i drobné zdravotní maličkosti, pokud nebude silně mrznout, chřipkové období bude řadit jako hrom. Energie více než málo. Hodně se šetřete, buďte v teple a v klidu.

Osobnost z kalendáře – Václav Větvička – nar. 1938 – významný současný český botanik. Vydal řadu knih – např. Herbář pod polštář.

 

14. LEDEN – pondělí Vše bude připadat nezvykle, většina lidi se bude cítit jako něčím ochromena. Harmonie stále nic moc – jen 44 %, ale pozdním večerem se jejich vliv mění. Třeba nějak den přestat. Není vhodný pro velký rozmach, ani pro velké činy. Vztah mezilidských vztahů bude bodně diskusní, ale toť vše. Pro pohodu, pomocnou ruku nebo nějakou naději více hluchých míst. Většina nebude dobře snášet reálnou pravdu, bude snaha si vše líčit podle svého, a to ještě v růžových barvách, i když svět okolo bude jiný. Hrozí nebezpečí nehod.

Osobnost z kalendáře – 1896 – nar. Karel Svolinský – český malíř, grafik, ilustrátor a scénograf.

 

15. LEDEN – úterý – Názorná ukázka, jak špatné se mění v dobré či lepší. Harmonie je 83 %, takže je možno se na svět dívat tím hezčím okem a být více pozitivní. Negativní vlivy má jen Venuše, má malé porozumění pro velké city a soucítění s jinými. I když je velmi příznivý, není vhodný pro vyšší fyzickou náročnost. Každé přecenění svých sil přinese potíže a zbytečně nucený odpočinek. Zato rozum plný a bystrý, občas dobrý humr není ke škodě.

Osobnost z kalendáře – 16922 nar. Moliére – Jean-Babtiste Poqueliu – francouzský klasicistní dramatik, herec a divadelník. Hry: Don Juan, Scapinova šibalství a celá řada dalších.

 

16. LEDEN – středa – Má 83 % harmonie, celkově je to nejlepší den v této dekádě. Postavení obdobné jako včera. Čili platí ne zcela plus vlivy Venuše a oslabení Marsu. Naopak přibývá konjukce Merkura k Měsíci. Ta nese duševní čilost, příznivou změnu a dobrý vývoj. Tedy vše výborné a kladné. Ale i tak mějte oči na stopkách. I přes klady planet je u nás tolik negativních vlivů od lidí, kteří se vás budou snažit ošidit, oškubat, líčit vše v bájných barvách a skutek do daleka útek. Varujte se podvodu, okradení nebo přepadení, zejména ženy.

Osobnost z kalendáře – 1892 – nar. Josef Skupa – významný český loutkoherec, zakladatel divadla Spejbla a Hurvínka.

 

17. LEDEN – čtvrtek – Den solidný a více dobrý má 61 % harmonie. I tento den je pro vyšší fyzickou námahu špatný. A epidemické vlivy nejsou zcela zažehnané. Snažte se mít aspoň běžně průměrnou náladu. Vlivy Měsíce naznačují, že může být u někoho více než blbá. A to není dobré. Kvadratura Venuše k Měsíci často tělesnou indispozici i rozladění kvůli penězům, i nesoulad s tím, co se ve společnosti děje. V oblasti něžných vztahů větší neklid a zatajování skutečnosti.

Poznámka: Ve Zvěrokruhu 11.-17.ledna se ukazuje rovnostranný trojúhelník o 120 stupních v astrologii nazývaný VELKÝ TRIGON. Sestává ze znamení Býka, Panny a Kozorohu, což je Velký zemský trigon. Tento trigon by měl být praktický, materialistický, stálý a opatrný s vynikajícím manažerským talentem nebo se zdravou smyslností. Hrozí i nebezpečí netečnosti, slabé budoucí představivosti, hmotařství i do extrému dohnanému pragmatismu. Platí pro celou společnost.

Osobnost z kalendáře – nar. 1905 – Jan Zahradníček, český básník, výrazně katolický orientován. Z jeho díla: Pokušení smrti, Žíznivé léto, Pozdravení slunce, Čtyřletá a další.

 

18. LEDEN – pátek – Den stále dobrý jako na koni má 66 % harmonie. Nejlépe je na tom Saturn, strážce pořádku a umírněného vzestupu. Čeho je dobré se varovat? Není příznivý pro změnu, nese náladovost. Nese i politické konflikty. Sklony vidět vše černě odvádí od skutečnosti. Varuje před podvodníky, hichštaplery, vyhýbat nešpatné nebo nevhodné společnosti. Dále před přehnanými nadějemi a zadlužením. Ostatní vlivy jsou již podporující.

Osobnost z kalendáře – 1409 – Václav 1V. vydal Dekret kutnohorský, kterým omezil vliv cizinců na pražské univerzitě.

 

19. LEDEN – sobota – Je neutrální, má zhruba stejný počet kladných i opačných vlivů. Od 0,47 hodin je Novoluní Měsíce, což je fáze činorodá. Přináší silnou vůli, aktivitu, zdůraznění svého JÁ. Činy pod tímto vlivem budou buď hrdinské, nebo kruté a nemilosrdné. Dobré vlivy nese Jupiter = vzestup a štěstí, Slunce = podpora dobrých skutků a růst aktivity. Je nutné se bránit vehementně špatné náladě, rozčilování, škody z jednání v efektu. Dále je nutné se bránit zbytečné zasněnosti, protikladem mezi ideálem a skutečnosti. I očekávání něčeho od jiných, bez vlastního přičinění. Může být i „smůla“ bez nalezení příčin.

Osobnost z kalendáře – 1877 – nar. Fráňa Šrámek – český básník, prozaik a dramatik. Jsou známé: Splav, Stříbrný vítr, Měsíc nad řekou atd.

 

20.LEDEN – neděle – Harmonie dosti pozitivní pohybující se okolo 62 %. Nejstatečněji si počíná Jupiter, dobře je i na tom Slunce. Přináší přízeň pro kratší cesty a denní aktivity s dobrým závěrem, nabízí dobré vlivy pro rodinný a milenecký soulad, dává se těšit na příjemné prožitky. Je dobré se varovat a vystříhat špatného reagování na překážky, předsudky a antipatie. Není dobré sázet vše na jednu kartu nebo si dělat plané naděje. Je potřebné oddělit stávající realitu od slibů, které nelze v brzké době+ vůbec uskutečnit.

Osobnost z kalendáře – 1292 nar. Eliška Přemyslovna – česká královna z rodu Přemyslovců.                   

 







Zařazeno v kategorii Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička