Esther a Jerry Hicks: Sára – Kniha druhá


29. ledna 2013, autor Renata Petrickova,



Volné pokračování předchozí Sáry – Knihy první, rozhodně nekazí pověst „druhým dílům čehosi“. Naopak, snoubí se s ním v dokonalé harmonii. Takže opět v doprovodu bílé moudré magické sovy Šalamouna zjistíme, jak funguje hra zvaná Lidský život a mimo jiné i to jak zařídit, aby se vám plnila přání.
Pravidla lidského žití tu jsou opět vkládána do podivuhodné sovy, která se za velmi dojímavých okolností vrací. Ostatně, proč ne. Vlastně i jeho návrat je svým způsobem součástí našich životů. V tuto chvíli jste již tak okouzleni příběhem i samotnými postavami, že vás od četby už nic neodradí. Ponoření se do jemných propletenců samotného příběhu i celé moudrosti, je zážitkem nejen čtenářským, ale snad až meditativním.
 
Nemusíte být ani příznivci všelijakých duchovních čtení, ale tohle je přesvědčivé. Šalamoun zcela jednoduše a pochopitelně vysvětluje Zákon přitažlivosti, a sice, že naše události v životě souzní s námi samými, jsme schopni hezkými myšlenkami k sobě přitahovat dobré věci.
Kromě základních zákonů, jež zažíváme v praxi každý den, se dostáváme i k velmi zvláštním situacím, které mnoho lidí nezná:
„Stalo se ti někdy, že jsi cítil vůni nějaké květiny, kterou někdo jiný cítit nemohl?
„Moje máma cítí vůně, která já necítím. Vždycky jsem si myslel, že to jenom hraje.“
Šalamoun se usmál. Všichni necítí totéž, tak jako všichni nevidí to samé. Všiml sis také, že psi běžně to,co my cítit nedokážeme?“
Každý jsme nastavený jinak, chápe nejen čtenář, ale i dva hlavní hrdinové. Sára tu má navíc nově kamaráda Setha. Jejich cesty se velmi přirozeně spojí a vzniká velké přátelství. Je jen otázkou času, kdy přijde i neobvyklý přítel Sáry. Bude hladit a radit oběma.
Princip Zákona přitažlivosti
Vše v našem materiálním světě je založeno na vibracích. Svou roli tu hrají i naše myšlenky a cíleně zaměřená pozornost. Cítíme-li se dobře, vysíláme dobré vibrace a sdílíme veškeré podobně laděné vibrace na světě. A protože je vše přitahováno, snáze si pak s dobrými myšlenkami splníme sen nebo k nám přijde nějaké nečekané štěstí.
Zní to možná bláznivě, ale po přečtení této knihy nad tím začnete minimálně uvažovat. Zahryzne se to do vás. A pocítíte touhu to alespoň zkusit. Co když to přece jen funguje?
Funguje?
Ano… prý ano. Tahle malá knížka je obrovská svým obsahem, uklidní vás a přivede až na pokraj meditativního stavu. Mnohé při její četbě pochopíte, vrátíte se do svého vlastního dětství a lépe pochopíte své činy, myšlenky i emoce.
Dětský příběh nejen pro děti
Příběh je zasazen mezi dvě děti a sovu. Zdánlivě jednoduché a rozhodně to není jen tím, že knížka by měla být určena především pro děti. Zaujme i dospělé, protože dětský nezatížený svět je součástí každého z nás a dostaneme-li se do toho rozpoložení, ve kterém nás netíží dospělácké starosti a „omlácenost životem“, snáze pochopíme až šokující pravdivost příběhu o Sáře a Zákon přitažlivosti.
Vydalo nakladatelství Synergie, 2013, www.synergiepublishing.com






Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička