Andělé planých gest


5. července 2013, autor Ajaja,



 

 

Andělé planých gest

Prý dnes píšou test

A podle toho testu

Hledati budou cestu

Jeden půjde do nebe

Jiný na Zem spadne

Andělé planých gest

Kým z vás se nechám vést?







Zařazeno v kategorii Poezie, Výtvarno, foto



Počet komentářů na “Andělé planých gest” - 4


    Eva   (6.7.2013 (17.39))

    Když je to plané gesto, tak nikam přeci nedovede.


    Ajaja   (6.7.2013 (19.00))

    Víš, Evi, je to podobenství. Podobenství o nás, o lidech. Spousta lidí se žene za přeludem. Chtějí být "cool", "in", "VIP"... a jejich život nemá smysl, nemá obsah. Pokud mají štěstí, život je postaví před zkoušku. A je na nich, jak tuto šanci promění. Zda dokáží přenastavit své priority, nebo zda propadnou. Prostě mají šanci se polepšit, nebo se dočkat zatracení... ;-)


    Eva   (7.7.2013 (14.04))

    No jo, když ta zkouška bývá dost krutá, mnohdy v podobě těžkých ztrát, nemocí či úmrtí bližních. Takže to vlastně odnesou "ti nevinní". Někdy třeba čtu, že kdosi dostal vnuknutí a nenastoupil do letadla, které pak spadlo, a že to onen člověk bere jako šanci "shůry", že má změnit svůj život a konat dobro. Ale pak se nutně musím zeptat? Proč si to nezasloužili lidé, co v onom letadle zahynuli? Byli opravdu tak špatní, že si nezasloužili žádnou šanci? A takto bychom mohli pokračovat donekonečna. Já si myslím, že to je spíše v lidské povaze, že když se dostaneš do šíleného průseru, tak i na tom hledáš něco pozitivního, aby ses z toho nezbláznila, že to je přirozená reakci mozku, vytěsňovat ty hrůzy a nacházet to dobré.


    Ajaja   (7.7.2013 (16.50))

    Vidím, že jsi sahla po nejtěžším kalibru... Ano, i tak to může být. Vem si jen, kolik lidí se zásadně změní, když prožijí vlastní smrt ... Ale ony stačí i menší katastrofy. Někdy jen těsná jejich přítomnost a zabere to ;-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička