Nohy mé políbily dálku…


5. listopadu 2013, autor Shimmir,



Nohy mé políbily dálku
podrážkou prošlapanejch bot,
s únavou svou jsem sváděl válku,
však obzor sladce vábil: "Pojď!"

Den, zdá se, má už na kahánku,
župánek z růží obléká,
les šumí tichou písní vánku,
před paní noci pokleká.

A ta jej v samet pláště halí,
protkaný něžným stříbrem hvězd,
hbitě vybalím stan svůj malý
na místě schůzky vodních cest.

Z potoka vodu nabírám si
a do kotlíku sypu čaj,
pak při kytaře zazpívám si
písně, co všichni trampi znaj.

Ohýnek vesele si praská
a voda šťastně klokotá,
na srdce tiše ťuká láska
k té, o níž často se mi zdá…







Zařazeno v kategorii Poezie



Počet komentářů na “Nohy mé políbily dálku…” - 15


    Eva   (5.11.2013 (18.56))

    Už od začátku je to super... a pěkně držíš rytmus... fakt dobrý. Docela ses vypsal:-)))


    Eva   (5.11.2013 (18.58))

    Dala jsem do Nej... Je to takové čisté, lehce plyne.


    Shimmir   (5.11.2013 (19.08))

    Díky! To už je taky starej kousek...Mohla bys ho znát i odjinud.;o) Ono záleží na momentální náladě, navíc písňové texty se píší docela snadno, když už máš nějakou melodii, co si broukáš...Jo, jen mi vrtá hlavou, proč jsou ve finále sloky spojené...;o)


    Ajaja   (5.11.2013 (20.49))

    Úžasné verše


    Shimmir   (6.11.2013 (14.56))

    Ajaja: Díky! Jen co se naučím tady cíleně putovat tam, kam chci, kouknu se víc i na Tebe! Máš úžasný cit pro sladění textu s obrázkem...;o)Zatím mi to moc nejde a ten vyhledávač odmítá české i mé anglické pokusy...;o(


    Ajaja   (6.11.2013 (17.38))

    No já to vyřešila jednoduše - kouknu vždy na poslední věci (nebo namátkou) a když mě autor zaujme, jdu na seznam autorů, vyhledám si ho a pak se kochám - máš moc pěkné věci, tak si Tě občas dovoluji takto navštívit :-)


    Shimmir   (6.11.2013 (19.37))

    Dovol si klidně i častěji! Chci sem dát víc věcí, když tu není omezení, šlo by to rychleji než třeba na saspi /publikace 1x za 5 ní a ještě přes redaktora !/ Ale zrovna tam se mi docela dařilo. Evču znám i odtamtud i když jsme se o tom domluvili až na litwebu. /Taky redaktorský systém, 1 dílko denně, ale líbilo by se Ti tam!/ Vlastně o suvičce vím od ní!;o)


    Ajaja   (6.11.2013 (19.42))

    Já vlastně o jiném nevím, jako první jsem zakopla tady o to. Vlastně ještě Literární západ, ale zdá se mi, že to tam drhne a není to přehledné...


    Shimmir   (7.11.2013 (18.28))

    No, já tady dost silně bloudím a někdy ani netuším, jak jsem se někam vlastně dostal!;o) Ať už jde o cizí dílka či komentáře k těm mým. Psal jsem tu v poznámce, co jsem už smazal, protože to bylo mezi dílky, že by bylo dobré mít přímou možnost se prokliknout na dílko i autora, Evě se to líbilo jako dobrý nápad a zřejmě to zkusí zařídit - alespoň tak jsem to pochopil! Ono je fakt hloupé, že se třeba dostanu na svá dílka, ale nejsou pod nimi komenty. To musím přes posledních deset dílek či přes poslední komenty, pokud se tam dostanu v reálném čase.No, je to složitější než napsat k někomu do komentů pár slok ve verších. To mi jde mnohem líp a někdy prakticky z voleje, jen s ohledem na rychlost mého datlopisu.;o)


    Shimmir   (7.11.2013 (18.42))

    Já zase nikdy nebyl na Literárním západě! A to jsem zasloužilý westman z Plzně...Já už jsem sedmý rok na literu, pak jsem šel na saspi a psance, kvůli někomu jsem se přihlásil na písmák, abych ho tam našel pod jiným nickem, odtud jsem skočil i na totem, zná mne trochu i literra, samozřejmě litweb a taky libres! Jsem přihlášen i na piste-povidky, ale ještě jsem se neodvážil tam něco dát. A dávám si i různé nicky, některé by Tě možná pobavily. Vím ještě o postřehu, epice, mezeře a myslím, že jsem nakoukl i na další, je jich moc! Jenže nemám net doma, takže bych už stejně nestíhal...;o( Stejně jen dělám takový výběr, nejvíc toho je na literu, pak i na psancích a saspi, teď i na litwebu, ale prostředí a vkus čtenářů se liší...;o)


    Ajaja   (7.11.2013 (20.58))

    Tak doufejme, že se Evě podaří dobrou myšlenku zařídit a že to budeme mít trochu jednodušší. I když já už si tak trochu zvykla, už se orientuji - někdy je lepší využít možností přes "Administrace webu". Hlavně pokud jde o příspěvky a komentáře.


    Shimmir   (8.11.2013 (19.37))

    Věřím Evě a doufám, že i já se tu zaběhnu a dokážu, že i já umím krásně sladit obrázek a veršovaný text.;o)


    Shimmir   (9.11.2013 (12.34))

    Jo, pro mne je někdy složité dostat se se i na ten seznam autorů. Chybí mi tu třeba návrat na hlavní stránku, alespoň já se tam z téhle marně snažím dostat, teď jsem se třeba marně několikrát pokoušel otevřít okno pro odpověď na komentík. Jinde jsem třeba měl možnost: díla - moje, ostatní atd. Prostě takový intuitivní přístup.;o)


    Tudy   (15.12.2013 (18.35))

    Nádherně melodické


    Shimmir   (16.12.2013 (2.03))

    Diky, Tudy! Zda se, ze s touhle pisni jsem zabodoval hned u tri nejvyraznejsich clenek tohohle spolku a to je potesujici.;))) A ta melodicnost je dana mym smyslem pro rytmus i zalibu v psani pisnovych textu. Jeste se omlouvam za absenci diakritiky, ale je ted ze mne docasne prazak a tohle pisu na notasu polskeho kolegy!;))))))



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička