Hook 26-12-13


25. prosince 2013, autor skraloup13,



Tak jsem včera přetrpěl štědrovečerní výpravnou pohádku „Duch nad zlato“, jelikož jsem byl zvědavej, kterým směrem se po loňských Dvanácti spruzenejch měsíčkách Čt vydá, a nezklamali, soudruzi, laťku o5 dali dolů, tedy podle mě je v současnosti na zemi, podlézt již nejde, pouze podhrabat a nepochybuji, že přesně o to se příští Vánoce kreativci z Kavek pokusí, nicméně když zůstanu u letoška, kde nám pan Zelenka Zdeněk coby autor scénáře a zároveň režisér nadělil mnohé, tak sem lehce rozpačitej, možná až nasranej, protože proto a abych se v tom moc nezaplítal, tak jen pár postřehů –
Intro v papundeklovej jeskyni mi výpravný nepřijde, titulky s pozadím Večerníčku taky ne, rádoby vtipnej začáteční animák seknutej z Básníků byl děsněj, hlavní hrdina Vojta je možná v civilu prima týpek, ale na obrazovce byl ze totál idiota, kterej je vylízanej jak kurva nechci bejt sprostej, dialogy typu – „Pekárek, mlynář“, „Vojta, světoběžník“ jsou na pár facek, Postráneckej coby baron Prášil mezi planetama Na kometě cože?, Jan Hrušínský jako dementní král, pro větší srandu namaskovanej za generála Laudona je pitomej proč? že scénárista jinou figuru nevystřelí?. paní Bohdalová je dle mě masochistka, jelikož už tak debilní figuru svým hereckým projevem posunula ještě kamsi před ranné ochotníky, na konci totál psychedelie, jelikož Vojtu chytli, dali mu roubík a měl klapku na jednom voku a ten roubík, to byl korkovej špunt z Malagela, na dýlku, kterej měl z každej strany šňúrku, vzadu na temeni na kličku a von přes to nemoh mluvit? jako fakt? a von moc chtěl něco říct a ruce spoutaný a von v cele a posunul si klapu z voka na čelo, aby líp viděl, ale ten zasranej korkovej špunt nechal na svým místě a já tam bejt, tak bych ho rovnou zastřelil a nachcal na jeho hrob a bylo by, fakt debil neuvěřitelnej, a pak se šlo na popraviště a zas to bylo výpravný neuvěřitelně, asi jako film „Kněžna Libuše“, kde pan Prostenal Vašut pronášel věty typu „I´m sorry, Kazi“ a byl zabíranej u hromady sedmi klád, který měly představovat Vyšehrad a popraviště v tomhle včerejším voseru bylo zhruba stejně výpravný, tedy vypadalo to jak tábořiště osady Soumrak v brdskejch lesích a já prostě netvrdím, že bych napsal něco lepšího, pohádka, dobrá pohádka je těžká disciplína, nicméně myslím si, že by pohádky měli psát a točit ti, co to aspoň trošku uměj a nedávat to těm, co uměj naprostý hovno a jejichž jediný plus je to, že někoho znaj.
Tak.
A to sem chtěl bejt letos za smířlivýho.
Fajn svátky přeju.
Tačvúd s Gekonem od včerejška vzlykaj. Bojej se, že ztratěj křesadlo. Který nemaj.
Zelenko díky.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování



Počet komentářů na “Hook 26-12-13” - 1


    Eva   (27.12.2013 (17.23))

    Co se týče pohádek, česká kinematrografie už asi dosáhla svého dna. Takto zprasit klasiku od H.Ch. Andersena je fakt trestuhodné. I když se v pohádkách vyskytují nadpřirozené bytosti a konají zázraky, měla by být dodržena, stejně jako ve scifi filmech (jakože 3metrový dinosaurus nemůže procházet futry od dveří), základní logika - viz ta scéna se špuntem. A taky nevím, kam se poděli ti lumpové ze zamčené královské pokladny.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička