Psí deník X.


15. ledna 2014, autor Tudy,



018

Naučení jízdy dopravními prostředky

 

Ono se řekne – jedem autem, ale co si mám pod tím představit, Auto jsem naštěstí zvládl stylem, že mne v něm přivezli, (pocházím od Pardubic) do Plzně. Představte si malé , vyjukané štěně, které vezmou z pelíšku od mámy a sourozenců, sice je muchlají (to je příjemné), ale naloží vás do plechovky, která smrdí, dělá hluk a už s vámi někam mizí.

Pak už máma není a jsou jen nové vjemy a noví lidé kolem vás. To by ještě ušlo, potom vás nutí jezdit v krabici, které říkají výtah. Naštěstí mne Tudy ze začátku brala do náruče (tam se mi moc líbí dodnes), mluvila na mne a dala nějakou dobrotu, takže s výtahem jsem se smířil rychle, potom nám udělali nový výtah a to bylo a je ještě lepší. Je tichý, má dvoje dveře, nehrozí, že bych si skřípl tlapku. Než ho udělali, nosila mne tudy v náručí čtyři patra, protože jsem byl ještě štěně a nechtěla mi přetěžovat.

Když jsme jeli prvně k veterináři, bylo to opět autem, jenže Tudy mi vzala na klín a děda řídil.

Jeli jsme navíc jiným autem, než byla ta řvoucí plechovka, co mne s ní přivezli. V náručí u Tudy se cítím natolik v bezpečí, že mi ani nepřišlo- se bát.

Jak jsem stárnul, naučil se čistotnosti, seznámili mne i s tramvají. Jako obvykle, nástup do tramvaje v náruči, potom si Tudy sedla a celou cestu jsem byl u ní na klíně a sledoval, co se děje kolem mne. Potom mi začala seznamovat i s autobusem a trolejbusem, nakonec i s vlakem. Vše jsem zvládl úspěšně na jedna. Ono vlastně se srandou, když jsem s Tudy, vím, že se mi nic nestane a naopak, už jsem dorostl a nedal bych jí ublížit. „jen ať si to někdo zkusí. Jsem malej, ale nebojím se!

Když už jsme u toho ježdění, je s podivem, kolik lidí si myslí, že když se pes třese, že to musí být strach nebo zima. Copak nikoho nenapadne, že se třesem i napětím a nedočkavostí toho, kam jedem a co bude?







Zařazeno v kategorii Psí deník



Počet komentářů na “Psí deník X.” - 2


    Eva   (16.1.2014 (23.43))

    Náš pes jízdu autem miluje, protože jezdíme jen "do přírody"... k veterináři chodím pěšky... je to kousek


    Tudy   (18.1.2014 (20.25))

    Jako malého, ještě neproočkovaného jsem si to netroufla, jinak jezdí všemi dopravními prostředky bez problémů, jen jak je malý, jej nechávám na klíně, aby ho nikdo nešlápl. Autem jezdí v pohodě, ale když jedeme přes celou republiku, je lepší mu taky dopřát pohodlí.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička