Psí deník XXVII.


13. února 2014, autor Tudy,



Dva roky s Tudy

 

Tak uplynuly ty dva roky jako voda, ani jsem si nevšiml jak a najednou jsem  uměl v základu poslouchat, Tudy mi pouštěla na volno a jako odměnu si se mnou hrála s míčem-to je pro mne odměna největší. Zároveň mi dospěli i někteří mí psí kámoši a tam byl menší kámen úrazu. Oni si to chtěli se mnou vyříkat, kdo bude šéfovat a já si to nemínil dát líbit. Bylo z toho pár rvaček, samozřejmě menších. Tudy obvykle, když se to překlápělo do velké rvačky zasáhla a zavolala mne dost nesmlouvavě, že jsem ji raději poslechl, než bych riskoval její nelibost. Ono, když se jí něco nelíbilo, si mi stále zřejmě pletla se štěnětem a to před ostatními je nepříjemné. Představte si, že si něco vyříkáváte s kámošem a ona vás vezme za kůži za krkem, jako nějaké nezvedené štěně a odnese stranou. Ona to vůbec v tomhle ohledu přehání, když trochu víc lajdám s poslušností, tak mi taky chytí za kůži za krkem, nestiskne, jen podrží a sdělí mi, že jestli nebudu poslouchat, tak to bude přísnější. No uznejte, copak se tohle dělá?

Během mého pátého půl roku, tj. když mi bylo kolem dva a půl roku, vyříkal jsem si to skoro se všemi, jen s jedním jezevčíkem ne. Tím pádem bylo po kamarádství, jako štěně jsem ho učil nebát se vody a on si ke mně dovoloval, no hrůza. Byl bych se s ním vypořádal, ale Tudy se zná s jeho majitelkou a nedovolila to. Když jsme se viděli, to byl řev, nadávali jsme si po našem psím, až se to rozléhalo a každý si myslel, že jsme nepřátelé na život a na smrt. Kdepak, kdyby nás nechali, vyříkali bychom si to jednou provždy a byl by klid. Takhle nám to trvalo dva roky, než jsme se mohli opět potkat a neřvat na sebe. K sobě nás raději nepouštěj, i když já si myslím, že mají zbytečně strach. No nechme je, stejně jim to nevymluvíme. Hlavně, že si se mnou hraje a mazlí se.







Zařazeno v kategorii Četba na pokračování, Psí deník



Počet komentářů na “Psí deník XXVII.” - 2


    Eva   (16.2.2014 (15.12))

    Malí psi si nedovolují, ti štěkají ze strachu.


    Tudy   (16.2.2014 (21.43))

    On na velké psy neštěká, dá najevo, že je uznává, ale když si na něj někdo dovoluje a nedá pokoj, tak dojde i na štěkání.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička