Doreen Virtue: Andělské vedení


6. dubna 2014, autor Renata Petrickova,



Nemohli jste najít důležitý předmět, který jste někde založili, a pak jste ho najednou na základě náhlého vnuknutí našli? Při řízení vás cosi přimělo přejet do vedlejšího pruhu, a pak jste zjistili, že jste se díky tomu těsně vyhnuli nehodě? To jsou jen dva příklady, kterými se nás snaží anotace nalákat na tuto pozoruhodnou knihu,


V mé knihovničce určitě dostane nějaké čestnější místo. Je to totiž jedna z těch, ke kterým se nejspíš budete vracet. Za týden, za dva, za měsíc nebo za dva roky. Až si na ni totiž vzpomenete. Vlastně jsem nikdy nečetla žádnou lépe zpracovanou „encyklopedii“ toho, jak se naučit mimosmyslově vnímat. Ono totiž ani nejde o učení, ale spíše o velmi nenásilné vyzkoušení si všech metod (jasnovidění, jasnoslyšení, jasnocítění, jasnovědění) a zcela jistě najdete minimálně jednu z nich, která bude ta vaše. Nebo zjistíte, že některé z popsaných metod už dávno používáte nebo žijete jaksi samovolně.

 

untitled


Schopnost komunikovat se svým vlastním vnitřním já máme totiž každý. Jen ji často umlčuje obrovský hluk myšlenek, jak trefně nazvala Pema Chödrom v knize Jak meditovat, věčně rachotící blázinec na kolečkách. A Matka Tereza říkávala, že než něco vyslovíme, máme se nejprve ztišit, a v tom tichu srdce promlouvá Bůh. Je to těžké, ale ne nemožné. A jsem si naprosto jista, že komu se někdy podaří se ztišit a slyšet své srdce, bude tento zážitek chtít zopakovat.


Je to nesmírně klidné, tiché, pokorné a láskyplné. Osvěžující a obohacující zároveň. V tom tichu se náhle vidíte, víte, kam směřovat, proč tu jste…


Falešné versus pravé vedení


Pro mne to třeba byla jedna z nejzásadnějších otázek a zcela jistě nejsem sama. Mnohá naše nutkání mají různý původ. Není to vždy to pravé, andělské vedení. Někdy nás vede ego, strach, tlak okolního světa a tato nutkání jsou nesmírně silná. Lze je snadno zaměnit za jakési „vedení“. Ono falešné vedení má ale původ v našem egu. Tady najdete krásnou tabulku, která přesně rozlišuje, co při těchto nutkáních cítíme – při těch správných i při těch falešných. Pokud je to radost, naplnění a klid či radostné rozechvění… pak je to ONO. Ale nutkání ze strachu – ta nás svádí na scestí. Pravda, někdy mají v našich životech místo, ale… je dobré vědět, že to není v souladu s naší přirozeností.)


TO je ta vzácná vlastnost umět rozlišit to, co mám řešit, co mám nechat za sebou a co mám nechat plout a jen se na to dívat.


„Pravé vedení nic neodkládá“


Ve srovnání s mocným vedením Boha a andělů připomíná tento strach nahánějící taktika našeho nižšího já jen obláčky dýmu. Pravé nebeské vedení vás bude celý život pobízet, abyste naplnili své životní poslání. Zato nižší já se vás bude svými protiútoky snažit přesvědčit, abyste práci na životním poslání neustále odkládali. „Ještě na to nejsi tak docela připravený,“ bude vám říkat. Bude vám vykládat, že je třeba, abyste napřed absolvovali ještě jeden kurz, přečetli ještě jednu knihu, měli víc peněz nebo času, zhubli nebo si najde jakoukoli jinou výmluvu s cílem vás zdržet.
Takže až se vám příště dostane vedení, po němž budete mít chuť v oblasti svých vyšších priorit zařadit zpátečku, můžete si být jistí, že jde o falešné vedení, vysílané vaším nižším já. Pravé vedení vybízí, abyste se do práce na důležitých věcech pustili okamžitě. Zároveň se stará o to, abyste pro ni už v přítomnosti měli dostatek talentu, tvůrčích nápadů a zkušeností.“


Již při čtení této knihy se doslova zakousnete sami do sebe a budete mít chuť cokoliv ze zmiňovaného zkusit na vlastní kůži. On ten pocit za to totiž opravdu stojí.
Třista stran knihy, která nabízí i mimořádně zajímavá praktická cvičení, jež najdete na zadních stranách knihy, je velmi lákavých. Je plná neuvěřitelně mocných a silných postřehů nejen ze života samotné autorky, ale také z příkladů jejích klientů, se kterými se setkává ve své praxi.


A navíc… třeba se tu dozvíte i takové mimochodné informace, třeba jako:
– Všechny naše myšlenky jsou vlastně malé modlitby


– Zvířata mají také své strážné anděly


– A mají je také rostliny


– Silné emoce nám ukazují naši cestu


A vůbec, každý jsme jiný a tak si každý z této informacemi a láskou nabité knihy, odnese právě to svoje. Ale v každém případě to bude na vlastní kůži ochutnaný vlastní šestý smysl.


Doreen Virtue, Ph.D. je psychoterapeutka duchovně spolupracující s říší andělů a víl a autorka mnoha knih o andělském léčení. Nakladatelství Synergie již vydalo její bestsellery Mapa andělských znamení, Léčení s anděly, Andělská terapie, Božská magie, Rady andělů na každý den, Léčivé zázraky archanděla Rafaela, Zázraky archanděla Michaela, Andělské rady pro šťastný život a mnoho dalších. Také vykládací karty od Doreen jsou zdrojem inspirace milionům čtenářů po celém světě. Doreen se zabývá i emocionálními souvislostmi s nutkavým přejídáním (knihy Zbavte se svých kil bolesti, V zajetí jídla) a řeší otázky okolo zdravého životního stylu.
Svůj život věnuje práci s anděly – podporuje jejich snahu pomoci tím, že učí druhé, jak jim naslouchat.

 

Více se dozvíte na internetové adrese samotné autorky www.angeltherapy.com


Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2014, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička