I kráva má svou knihu


2. května 2014, autor redakce,



Brno opět ožije nekonvenčním čtenářským festivalem I kráva má svou knihu.

Studenti a absolventi Masarykovy univerzity pořádají již druhý ročník multižánrového festivalu I kráva má svou knihu na podporu četby a knižní kultury. Festival proběhne 15. – 17. května všude po Brně.

 

Cílem je prezentovat médium knihy v co nejrozmanitějších souvislostech, čímž se tento festival odlišuje od jiných čtenářských festivalů. Pestrým programem chce dosáhnout toho, aby si ke knihám v jakékoliv jejich podobě našel pozitivní vztah opravdu každý.

I kráva má svou knihu - logotyp

Návštěvníci mají možnost zúčastnit se například komorních autorských čtení Jana Němce, Jana Kantůrka, Evy Talpové, Kateřiny Dubské, Jana Filipa Sýkory a mnoha dalších. Svou kreativitu mohou rozvíjet na workshopech zaměřených na tvůrčí psaní, práci s e-knihami, výrobu knih, výtvarnictví či překladatelství.

 

Příznivci divadla se mohou těšit na představení divadla Líšeň, Divadla na cucky, divadelních spolků IMPRO DŽOW a Citrónem do oka, či na one man show Pavola „Palce“ Seriše a Pavla Tomeše. Své znalosti si účastníci mohou otestovat a rozšířit ve vědomostním kvízu a během literárního putování s názvem Po stopách Jiřího Mahena.

 

Prostory festivalu poskytla Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, Mendelovo muzeum, Nadace Partnerství, Richard Adam Gallery, Knihovna Na Křižovatce a další. Zapojeny jsou také oblíbené kavárny jako Café bar kina Scala, Kabaret Špaček, Záhrada Café Therapy a Café Mezzanine. V brněnských parcích budou rovněž rozmístěny tematické putovní knihovničky s doprovodným programem. Knihy do knihovniček věnovalo nakladatelství Host, Jota, CERM, Knihy Dobrovský a Knihkupectví Barvič a Novotný.

 

První ročník festivalu se konal již v roce 2011 a zúčastnilo se ho cca 1 000 návštěvníků. Bližší informace o prvním ročníku najdete na www.ikravamasvouknihu.cz/minule-rocniky.

 

Festival se koná za finanční podpory statutárního města Brna a Masarykovy univerzity. Kompletní seznam všech partnerů naleznete na další straně. Vstupné je u většiny programu dobrovolné.

 

www.ikravamasvouknihu.cz

 

www.facebook.com/ikravamasvouknihu

 

Kontakt: Jana Rybářová, tel. č.: 608 132 099, e-mail: jana@ikravamasvouknihu.cz

 

Akce se koná pod záštitou zapsaného spolku Kulturárium, z. s.

www.kulturarium.cz

 

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička