Doreen a Charles Virtue: Indigoví andělé


13. května 2014, autor Renata Petrickova,



Indigoví andělé! Co si pod něčím takovým vůbec představit? Ještě něco jemnějšího než je anděl, ještě něco jemnějšího, než je indigový člověk? Vůbec poprvé se tu setkávám "knižně" se synem Doreen Virtue Charlesem který podle svých slov patří k indigovým lidem. Asi jak jinak, Doreen se snad nikdo jiný ani narodit nemohl.

S touto knihou a sadou 44 karet své matce pomáhal: nebo ona jemu, kdo ví…

Takže jsem se docela se zájmem začetla do tématu od lidí, které mne zajímaly z čistě zvědavého a zvídavého hlediska.

Však o těch „indigových“ se všude povídá a doposud nemám jasno v tom, je-li to pouze moderní směr nebo pravda.

 

Tak se pojďme na tohle dílko na Sůvičce podívat lépe.


Matka a syn v literární symbióze

Každopádně matka a syn tu tvoří poprvé autorskou dvojici. Popravdě, při četbě knihy nebo prohlížení karet jsem nikterak nepoznala, že se na díle podíleli dva lidé a můj dojem z Indigových andělů je jediný – jsou to karty nesmírně tenké, lehké a stříbrně oříznuté, což je obrovský nezvyk po všech těch zlatých nebo ve steampunku měděných ořezech. Jakobych slyšela jemně cinkat stříbrné zvonečky. Stříbrný ořez jim dává eleganci, bílou andělskou něhu…

 

….

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

….


 

Ale…


Stejně jsem stále měla neodbytný pocit, že se s Indigovými anděly neumím skamarádit. Indigovým lidem pomáhá několik andělů, o těch tady najdete povídání a také přímo návod, jak karty očistit a jak s nimi následně pracovat.
Tyto jednoduché karty mají jednu výhodu, odpovědi můžete získat – většinou – z pouhé jediné karty. 
"Karty Indigoví andělé odpovídají na veškeré otázky ukryté ve vašem srdci. To se samozřejmě může lišit od otázek, jež si kladete navenek. Někdy se totiž bojíme zeptat na to, po čem opravdu toužíme. Nicméně karty vědí, co doopravdy chcete, a přesně na to také reagují. Otázka je zámkem a odpověď klíčem – prostě a přirozeně do sebe zapadají."

 

Tyhle karty jsou snad to nejlehčí, co jsem kdy držela v ruce. Mají stříbrný ořez, což jen umocňuje ten bílý světelný magický svit… ovšem mám taky trochu strach, že jim nebudu rozumět, takže se mnou mějte trpělivost. Jsou tak něžné a až vzletné, že mi svými významy zprvu naprosto splývají. Možná je to ovšem tím, že se nepočítám mezi indigové… pro tvrdého realistu může něha těchto karet a věčná boží láska, znít až příliš přehnaně a prostě v nich NIC neuvidíte. Přece jen, klasický tarot, to je proti těmto kartám tvrdý ebenový kyj, kterým dostanete přes hlavu. Tohle je pírkové pohlazení.
No tak se zkusme pohladit. Schválně. Zaujala mne zmínka autorů o tom, že karty se ptají na to, co opravdu máme vědět,… tak schválně. Zeptám se, co bych měla vědět o situaci, na kterou právě myslím?
Nóooo


Karta Sny


"Tato karta vás nabádá, abyste věnovali pozornost svým snům – těm, které máte ve spánku, ale především těm, jež máte v bdělém stavu. Právě ty jsou totiž výrazem vaší pravé, neohrožené Indigové duše a zrcadlí se v nich váš nejvyšší potenciál.
Tato karta vám přináší zprávu, že si můžete dovolit snít beze strachu, a to i v případě, že se obsah vašich snů jeví vašemu racionálnímu já jako nerealistický. Andělé vám doporučují posilovat vaše vyšší já, neboť jen tak dokážete zázraky, po kterých jste vždy toužili."

Tak to jsem opravdu nečekala, protože do postele za prvé chodím jak do kina a že jsou to někdy horory a za druhé, mé denní sny se snad nedají ani publikovat, protože to je jeden vzdušný zámek za druhým, no co byste taky chtěli od Blížence, že? Pořád někde poletuje…


No… tak teď se tady usmívám, protože tyhle karty si mě právě získaly svým vtipem. Nebo to nebyl vtip?

 

 

1300389-Synergie-Indigovi andele-krabicka CZ-BC.indd

 

 

Kdepak… když se člověk správně naladí, jsou tyhle karty neocenitelným pomocníkem na té nejintimnější úrovni naší duše. I příručka je dobrá pro chvíle, kdy vám není nejlépe… dodává radost a odvahu a víru v to, že i když je nejhůř, máte v sobě, kolem sebe, dost energie, díky které zvládnete vše.

Vydala Synergie Publishing SE 2014, www.synergiepublishing.com

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička