Meggan Watterson: Odhalení


6. listopadu 2014, autor Renata Petrickova,



Kniha čistě pro ženy. Tak hlubokou sondu do ženské duše jsem ještě nečetla. Dokonce hloubka a duchovní ponoření se do hlubin nejen ženských, ale i historických, někdy vytváří zmatek.  Je to jako když dochází dech a musíte se jít na hladinu nadechnout – to jsou chvíle, kdy toto zvláštní dílo Meggan Wattersonové, vyzařuje velmi zvláštní energii. Jako byste se dostávali do stavu meditace.

 

A je jen na každé čtenářce, jak dlouho ono ponoření se vydrží.

 

Musela jsem se nadechovat často. Posuďte sami podle ukázky…

 

„Žily jsme odděleně samy od sebe až příliš dlouho. Každá sama a po svém jsme zakoušely, co to je být extrémně vzdálena své vlastní duši. Rovněž jsme musely snášet kolektivní bolest spočívající v tom, že jsme jedna druhé nedůvěřovaly, že jsme měly pocit, jako bychom se jedna s druhou poměřovaly. Lišíme se od sebe, ale srovnávat se znamená nesvatým způsobem mrhat časem. Každý rozdíl nakonec padne, když si jako ženy o sobě navzájem a s ohromující otevřeností i syrovou upřímností řekneme pravdu.

 

Když mi povíte svůj příběh – že toužíte po lásce, že jste jako otupělé a osamělé, že jste přišly o dítě, že vás znásilnili, že sníte, že v noci pláčete a ptáte se, kam se poděla ta malá statečná holčička, že víte, že existuje jiný způsob, jak žít, že víte, že je možné mít ze života více – moje srdce vám bude fandit a bude si přát vaši svobodu dokonce víc než svou vlastní.“

 

To je odhalování jednoho ze sedmi závojů naší duše. Posvátných závojů. Autorka se vydala na pouť ke své životní proměně. Stižena ještě navíc tím, že studuje teologii, takže její cesta snad ani nemohla vypadat jinak. Je velmi pečlivá, horlivá a sama by mohla psát teologické příručky. Vlastně odhalení je naprosto samostatnou cestou za hledáním boha, ženských bohyní a meditativní a niterné zážitky s nimi. Kolik bohyní, tolik podob žen – napadalo mne často.  Zamýšlí se nad vším, co studovala, co se dozvěděla a konfrontuje to s tím, co sama viděla a zažila. Snaží se zajít hlouběji, než moudré knihy – a to mi je na této publikaci asi nejsympatičtější. Je to důvod, proč autorce jako čtenářka, mnohdy povrchní v porovnání s ní, promíjím části a chvíle, které jsem ne moc dobře pochopila nebo jsem se k nim musela několikrát vracet. Protože je prožívala ona a já jsem třeba v sobě takové téma k řešení neměla… naopak, zase byly části, které byly jakoby odhalovaly mé vlastní posvátné závoje.  A jsou to někdy velmi zajímavé a převratné myšlenky. Při tom všem však především nachází sebe samu.

 

A každá žena po přečtení této knihy musí pochopit, že i ona má v sobě obrovský kus Meggan Wattersonové. Nezbývá než jí poděkovat za cestu, kterou podnikla, aby pomohla více ženám alespoň doma u šálku čaje poznat své vlastní hlubiny.

 

untitled

O autorce:

 

Megan Wattersonová  je duchovní mentorka, mluvčí a badatelka na téma Božského ženství, které inspiruje ženy, aby žily se smělostí a autenticitou hlasu své duše.

 

Tato teoložka vystudovaná na Harvardu za svou životní misi považuje odhalování skrytých hlasů tradičních náboženství: hlasů žen. Odhalila nejen mnoho příběhů, obrazů a hlasů Božského ženství napříč tradicemi – Evangelium Marie Magdaleny, kali Ma a buddhistickou Zelenou Taru – ale i svůj vlastní duchovní hlas. Toto poznání ji svedlo dohromady s mnoha dalšími statečnými, vášnivě milujícími a nebojácnými ženami ze všech stran duchovního spektra. Přidejte se k Meggan, která se zanícením, humorem, poezií a syrovou poctivostí poskytuje to, co náboženství vynechalo – způsob, jak nadzvednout závoj vlastního strachu a pochyb o sobě samé, abychom našly Božství ve svém nitru. Meggan Watterson najdete na Facebooku nebo na www.megganwatterson.com

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2014, www.synergiepublishing.com

 

http://www.cajovnaumodrekocky.cz







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička