Setkání se strakami


29. března 2015, autor Tudy,



Tak setkání s kapsáři se nevyhnulo ani mně. Šla jsem s manželem na poštu vyzvednout peníze. On když nemusí, tak dovnitř nerad, a proto čekal na mne venku. Lidí jako obvykle poměrně dost. Dobu ve frontě jsem si krátila sledováním toho, co se dělo kolem. Poněkud mě zaujaly dvě ženy, jedna starší a snědší, druhá mladá a celkem lehce výraznější typ, dělaly, jako když se neznají, ale při chvilkovém pozorování jsem si všimla, že spolu komunikují nenápadnými posunky.


Přišla jsem na řadu a pustila je z očí a tak trochu i z mysli. Vyzvedla obnos a šla ven. Ve chvíli, kdy jsem se blížila k východu z pošty, najednou přede mnou ta mladší si klekla zavázat botu. Nevím, co do mne vjelo, zpozorněla jsem a už cítím cizí ruku na tašce.


V tu chvíli jsem se stala saní. Napřímila, chytla tu cizí ruku a dost nahlas schválně lehce rómským přízvukem spustila: „Sis tam něco dala? Poď ven. Tam čeká manžel! Zavoláme policajty!“ Vytrhla mi ruku a takovým fofrem vylítla ven z pošty, že snad ani neotevřela dveře.


Vyšla jsem v pohodě ven a manžel se hned přitočil a říká mi: „Prosím tě, co to bylo, teď tady dvě přičmoudliny vylítly jak blesk, ta jedna rozvázanou botu a hnaly pryč.“


Tak jsem mu se smíchem povyprávěla, jak jsem je vyklepla.,Když jsme nastupovali do tramvaje, viděla jsem, jak zpoza rohu vykukovaly. Zřejmě sledovaly, zda na mne opravdu někdo čekal a zda už je vzduch čistý. (29.3.2015)







Zařazeno v kategorii Ostatní literatura, Postřehy



Počet komentářů na “Setkání se strakami” - 10


    Shimmir   (29.3.2015 (21.26))

    Ty jsi ale číslo!:-)


    Tudy   (29.3.2015 (21.30))

    Jáá? Jak bych mohla. :-)


    Eva   (29.3.2015 (21.51))

    Když si zavazuje botu je pořád ještě dobrý:-)))))


    Shimmir   (30.3.2015 (9.21))

    Nj, takovej chirurg amatér s vystřelovacím skalpelem, co rád přechází plynule k pitvě...Tak je to u vás, Evi?:-)


    Tudy   (30.3.2015 (10.26))

    Ono ty dvě měly zřejmě svou osvědčenou taktiku s botou, později písnu ještě jiný zážitek se skupinkou v tramvaji. Já nesnáším,když se na mne někdo lepí.


    Eva   (30.3.2015 (12.46))

    Shimmire, u nás jsou také "zlobiví" občané, dokonce za ně přijela orodovat jedna paní z nějaké té ochranitelské organizace, že si místní lidé o nich vymýšlejí a křivdí jim. Ale den předtím jeden z nich zmlátil svou ženu tak, že skončila s přeraženou sanicí ve špitále, tak už bojovnice za ně nebojuje.


    Shimmir   (31.3.2015 (17.33))

    Možná pamatuješ toho jejich zástupce v parlamentu, říkal si doktor Ščuka! Tak když se tehdy rozčiloval, že je policejní služebna v domě, kde je 14 jejich rodin, tak to bylo tehdy 2 vchody od nás. Ti policajti se přestěhovali, je tam za mřížemi zubař. A tenhle pán , když byl vyzván, aby morálně zapůsobil na kapsáře z Václaváku a Karlova mostu, tak ten tvrdil, že si přijdou na 50 táců a chtěl, aby jim dali stejně lukrativní zaměstnání a a oni toho nechají. Jo a to byl studovaný právník! Jinak já mám jednu romskou vdovu přes chodbu, ovšem ta je naštěstí slušná a čistotná!:-)


    Tudy   (31.3.2015 (18.33))

    Napsala jsem tady svůj zážitek s kapsářkami,ale rozhodně nechci z toho vytvořit štvavou kampaň . Znám i Rómi,kteří pracují a jejich děti se velmi dobře učí. Neházela bych všechny do jednoho pytle, "svoloč" se najde všude.


    Ajaja   (1.4.2015 (9.13))

    Ještě se Tě začnu bát... ;-) Líbí se mi ta pohotovost, to je asi dost překvapilo :-)


    Tudy   (1.4.2015 (16.55))

    Mne taky překvapily-obě. Jinak jsem mírumilovná



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička