Louise L. Hay: Miluj svůj život 2016


24. srpna 2015, autor Renata Petrickova,



Nádherný nástěnný kalendář probouzí radost ze života. Snad díky mistrnému výtvarnému dílu Joan Perrin-Falquet a snad díky velmi praktickému rozložení, které přesně pokryje takové obyčejné rodinné potřeby záznamů. Okénko pro každý den je akorát tak velké na jednu nebo dvě běžné poznámky a hlavně poskytuje báječný přehled o celém měsíci. Obrázky, které kalendář doprovází mne okouzlily už v předchozích letech, protože tento kalendář vychází každý rok. Buď je maluje autorka stále krásnější, nebo jim víc a víc propadám. Jejich hloubce a veselosti, jejich energii…

 

Miluj_svuj_zivot_2016_titulka

 

 

A to je něco, co vás bude provázet po celý rok. Je to kalendář, který zároveň zdobí místo, na které ho umístíte. A možná, když se člověk do obrázků více zahloubá, procítí emoce. To je právě to, co autorka obrázků umí dokonale a v čem, mám pocit, je stále lepší a lepší. Nevím, zda-li se její obrázky dva roky dozadu nějak liší od těch pro rok 2016 vizuálně, ale pocitově určitě. Lze se do nich snadněji ponořit.

 

Jsou víc a víc dokonalé, hluboké.

 

A Louise L. Hay kalendář doplnila o každoměsíční poselství, které má pohladit na duši. Vybrala jsem jako ukázku to listopadové. Takže si jen představte, že na konci října otáčíte kalendář, venku je sychravo a ze stromů padají poslední barevné lístky, začíná pršet a obloha je ocelově šedá…

 

„V posteli jsem v bezpečí

 

Ve snech se často mnohé objasní. Můžu sny dokonce požádat o pomoc s konkrétním problémem. A často dostanu do rána odpovědi na své otázky. Na spánek se připravuji  tak, že dělám něco, co mi pomáhá se uvolnit. Můžu použít tyto afirmace:

 

Každý kout mého světa je bezpečný.

 

Jsem v bezpečí i ve spánku, uprostřed tmavé noci.

 

Vím, že zítřek se o sebe postará.

 

Zdají se mi sny plné radosti.

 

Ráda se probouzím.

 

Tiše, ještě pod přikrývkou vzdávám dík za svou pohodlnou postel a všechna požehnání, kterých se mi dostává. A když se probudím ze snu, požádám ho, aby mi něco o sobě prozradil.

 

Každodenní cvičení duševních schopností může začít, ještě než otevřu oči.“

 

Tak to je rozhodně velmi příjemný úvod do listopadového měsíce. I kdybych si na toto všechno vzpomněla jen několikrát do měsíce, tak mi to přivodí zajímavý a možná i velice milý a pro život podnětný měsíc. Pár dnů, pár nádherných rán, při kterých budu mít pocit, že život má smysl a že se mnou komunikuje. Že ho opravdu držím ve svých rukou a mám tu vůli a moc ho formovat do nějaké míry podle svých představ.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Praktičnost nade vše

 

Mám s tímto formátem kalendáře jednoroční zkušenost. Předminulý rok jsem si prošla den po dni právě díky tomuto kalendáři od Louise L. Hay. Musím říci, že je to nesmírně praktické. Dokonce natolik, že jsem dalšího roku tento kalendář už neměla a ten obracecí mě neskutečně rozčilovat tím, že v něm není žádný přehled. Nevidím celý měsíc, nevidím týden před, nevidím týden za…

 

Tady je sice menší kolonka pro každodenní záznamy, ale pro běžné potřeby, mám dojem, stačí.  Ale mám v něm uklidňující pocit, že jsem pevně zakotvena v čase, v prostoru a v ročním období. Navíc na začátku každého měsíce máte malý souhrn měsíce uplynulého a zároveň naznačen měsíc další. Báječné pro takové puntičkáře jako jsem já!

 

Takže za mě! Velká jednička s hvězdičkou a jiný kalendář (v tuto chvíli) nechci! A možná nikdy, protože kdoví, jak by musel vypadat kalendář a jeho grafické rozložení, aby předčil tuhle jednoduchou dokonalost. Navíc ošperkovanou tak emočně vyzařujícími obrazy.

 

O autorkách:

 

Louise L. Hay

 

Je lektorkou v oboru metafyziky a autorkou mnoha bestsellerů, včetně knihy Miluj svůj život. Její díla byla přeložena do 20 jazyků a byla vydána ve více než 35 zemích po celém světě.

 

Prostřednictvím její pozitivní filozofie a léčivých technik se miliony lidí naučily, jak si do života přinést více toho, po čem touží, včetně životní pohody, štěstí a zdraví. Její vlastní filozofie vyvstala z nelehkého dětství a využila ji, když bojovala s rakovinou. Louise L. Hay vystupuje v televizních pořadech po celém světě a její sloupek Milá Louise vychází každý měsíc v 50 novinách a časopisech v USA, Kanadě, Austrálii, Španělsku a Argentině. Ve věku 81 let natočila film o svém životě a práci s názvem Miluj svůj život.

 

Louise L. Hay založila společnost Hay House, Inc., nakladatelský dům, který šíří knihy, CD, DVD a další výrobky, které pomáhají k uzdravení naší planety. Když zrovna necestuje, věnuje se Louise L. Hay ve svém domově v kalifornském San Diegu malování, zahradničení a tancování.

 

Joan Perrin- Falquet

 

Malířka patří mezi přední ilustrátory v oblasti inspirativní literatury. Její silné intuitivní ilustrace se objevují  na kalendářích, afirmačních kartách, CD, v časopisech a knížkách, včetně bestselleru Louisy L. Hay Miluj svůj život.

 

Joan Perrin-Falquet upoutala pozornost knižního světa i široké veřejnosti svými barevnými kresbami. Její obrazy nás okouzlují živou obrazotvorností a mistrně vytvářejí náladu a pocit. Byla odměněna čtyřletým stipendiem na prestižní School of Visual Arts v New Yorku, kde vystudovala obor výtvarné umění a ilustrace.

 

Žije se svým mužem a syny-dvojčaty ve státě Pensylvánie v USA, v malebném městě nedaleko Filadelfie, a pokračuje ve spolupráci se slavnými duchovními vizionáři a zároveň proniká do nových oblastí včetně dětské literatury, televize a celovečerních filmů.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2015

 

Zdroj: www.cajovnaumodrekocky.cz

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička