Julia Gruber: 36 smoothies pro duši


28. února 2016, autor Renata Petrickova,



Každý den si vytáhnout jedno smoothie! To je ale výzva!  Sada 36 karet je jako každodenní inspirace. Schválně si zkuste vytáhnout jednu pro každý den! Mňam, dneska to bude mixovaná zmrzlina nebo božské kakaové smoothie? Nebo dobrota z planých rostlin? Je to napínavé dobrodružství, milé ozvláštnění dne, ve kterém víte, že maximálně prospějete svému tělu.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ingredience, které se pro smoothies používají, jsou různé. Snad je to tím, že je to první „publikace“ věnovaná pouze těmto nápojům, ale často mne při pročítání napadalo, že těžko na světě existuje něco, co se nedá použít právě do smoothie. Tak třeba to, které je prý jemné a krémové, slunce pro duši a prázdninové ochlazení je umixováno z maracuji, manga, banánu, citronu a kokosového másla s kostkami ledu.

 

36smoothies_pro_dusi_obalka - kopie

 

Málokdo ale třeba ví, co takové mango umí. Aktivuje kompletní látkovou výměnu a imunitní systém. Maracuja zase obsahuje mnoho vitamínu C a její bioaktivní látky snižují krevní tlak.  Dalo by se říci, že tato série kartiček vás v drobných a rafinovaně ukrytých informacích naučí pohlížet na jablka, hrušky, kapustu, oříšky, kešu, ovesnou smetanu, vločky, kurkumu, červenou řepu nebo kopřivy nikoliv jen jako na nicneříkající potraviny, ale na úplnou lékárničku, kterou si můžete svému tělu velice prospět.

 

Navíc využijete všechno, vrchní list kapusty nebo třeba ředkvičkové listy.

 

Ideální na jaro!

 

Překvapilo mne, jak lze využít planě rostoucí rostliny (například ty kopřivy nebo pampelišky) pro přípravu těchto nápojů. Nemusí jich být mnoho, ale každý lístek kopřivy, který do sebe zjara tímto mimořádně chutným způsobem vpravíte, udělá v těle očistu a detoxikaci, která je na jaře více než žádoucí.

 

Sympaticky a čtivě popsané kartičky vyloženě lákají k tomu, abyste si jednu z nich vzali, položili na stůl a pořádně naplnili mixér. Hřejivé smoothie z hrušek, banánů, pomeranče a mateří kašičkou prý milují děti.

 

A na závěr ještě něco, krémové smoothhie vznikne dvěma způsoby (tedy, co jsem zatím z těchto kartiček zjistila):

 

  • Přidáte banán
  • Přidáte namočené kešu oříšky
  •  

Struktura nápoje pak bude hladká, smetanová.

Mňam.

 

Tak dobrou chuť a hodně inspirace!

 

Vydává Synergie Publishing SE,  www.synergiepublishing.com , 2015

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička