Röhrig Tarot, ostře mystické dobrodružství


25. března 2016, autor Renata Petrickova,



Již potřetí vychází Röhrig tarot. Je to asi jeden z těch, který vás buď dokonale zaujme, nebo ho naopak necháte bez povšimnutí na pultě ležet. V žádném případě se tady autor nesnažil jakkoliv ulehčovat svým čtenářům a tarotovým milovníkům jejich cestu. Je jako Piccaso. Je jako ostrý umělec, který zcela nekonvenčním způsobem vzal tarotové téma a udělal z něj umělecké dílo. Jako soubor karet pak toto dílo čeká na své vykladače.

 

Rohrig_2016_obal

 

Na ty odvážlivce, kteří ho vezmou do ruky.

 

Ostrý, ale magický

 

Musím říci, že Röhrig tarot mne velmi oslovil na obrazovce monitoru. Některé prezentované karty byly mimořádné a silné. Způsoby, jakými jsou zobrazeny zejména figurální karty, obličeje a výrazy. Ďábel, zpodobněný jako velice sexy muž nebo Panovnice, která má tolik sebevědomí, že si svou korunu vytvořila  ze svých vlastních vlasů? Jakoby v každém významu zašel autor do nejhlubší hloubky a do temnoty. 78 odstínů temnoty?

 

Možná… Zdálo se mi totiž, že i ty karty, které jsou pozitivní, obsahují něco tklivého, něco hluboce jiného. Jako by se autor nebál ukázat, že každá karta má dvě mince. Ta pozitivní, i ta negativní strana má svá specifika a musím obdivovat autorku texu, Francescu Marzano Fritz, která dokonale pronikla do obrazů, které Carl W. Röhrig tak osobitě stvořil.

 

A vůbec, v knížečce, která je ke kartám přiložena, je i malý rozhovor s autorem, který tam říká…

 

„Jsem všechno, jenom ne skromný. Skromnost je přece oblíbeným trikem některých lidí, který jim slouží k získání ještě větší pozornosti. Kdybyste mne však konečně pustil ke slovu mohl bych…“

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A já si myslím, že v každé z karet z té sedmdesátiosmi kusové sady,  byl autor puštěn ke slovu v celé své nezkrotnosti a kráse. Každá karta je něčím hluboké, výjimečná a při pohledu do Röhrig tarotu se někdy propadáte až do nejhlubších komnat své duše. Tam, kde jste byli jen v horečnatých snech nebo ve svých nočních můrách.

 

Carl W. Röhrig je rozhodně talent, který své temné umění půjčil tarotu. Tím vzniklo dílo, které se svým vyzařováním výrazně liší od ostatních.

 

Stačí ho vzít do ruky a ucítíte to…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Anotace:

 

Známý německý umělec Carl-W. Röhrig na těchto jedinečných tarotových kartách vytvořil fascinující kosmos magicko-mystických obrazů, syntézu minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Jeho transcendentální nazírání umocňuje sílu podmanivých karet, které vás zavedou do světa inspirace a představivosti, kde vám nabídnou rady při řešení problémů či vedení na cestě  životem. Příručka nabízí obsáhlý výklad karet Velkých arkán, heslovité významy karet Malých arkán a návod na vykládání.

 

Třetí vydání, se zlatou ořízkou.

 

Vydala Synergie Publishing SE, 2016, www.synergiepublishing.com

 

Zdroj: Renata Petříčková, esoterikweb.cz

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze



Počet komentářů na “Röhrig Tarot, ostře mystické dobrodružství” - 1


    Eva   (28.3.2016 (11.36))

    Ty obrázky jsou opravdu mystické, krásné karty.



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička