Česko Slovensko má talent a Talentmania


27. října 2010, autor Eva,



Nepředstírám, že jsem z lidí, kteří se dívají pouze na ČT2, a pokud zde právě neběží nějaký zajímavý dokument, vypínají televizi a usedají k filosofickému pojednání. V neděli se na střídačku koukám na Česko Slovensko má talent a Talentmanii. A báječně se při obou show bavím.
Sice jsem žádnou z nich ještě neviděla od začátku, jelikož v neděli uvádějí na HBO premiérový film, takže na PRIMU či NOVU si přepínám až po něm. Tyto „dojezdy“ mi však stačí, abych si udělala jakousi představu. Show na PRIMĚ je sofistikovanější, neboť se jedná o dobře známý licencovaný televizní formát Britain´s Got talent, jehož ukázky kolují po internetu a který vygeneroval Susan Boyle. Mně osobně se z těchto donekonečna přeposílaných videí nejvíce líbí Stavros Flatley. Pokud jste je ještě neviděli, doporučuji televizní záznam z doby, než se probojovali do semifinále, kdy tito tanečníci rozesmáli a nadchli i samotného „kata“ soutěže, jízlivého a sarkastického Simona Cowella – viz:

http://www.youtube.com/watch?v=7gHvATmUsSg.

Myslím, že české hledání talentu se vyrovná britskému, vystoupení, co jsem viděla, byla opravdu skvělá. Vypozorovala jsem jeden zajímavý fenomén, a to, jak slovenští porotci válcují české celebrity. Adéla Banášová a Jaro Slávik mají velice vtipné a originální postřehy, umějí ke svým komentářům přidat ještě něco navíc než jen „líbí“ nebo „nelíbí“, dokážou poskytnout soutěžícím kvalitní a relevantní zpětnou vazbu a také odhadnout jejich vyhlídky na další uplatnění v showbusinessu. Kdežto Zdeněk Troška se přehrává do role hodného venkovského strejdy, a pokud si není jistý, vyřeší to hodnocením „To k nám do Hoštic ještě nedorazilo“. Kamsi se i vytratil pověstný ostrovtip Jana Krause. Možná ho vypráskal hned zpočátku, což nemohu posoudit, protože jsem tyto pořady začala sledovat až od semifinálových klání. Zejména v soutěži Česko Slovensko má talent se po každém čísle v prostoru vznáší jakési nevyřčené Co tomu řekne Slávik?
A proto můžeme dramaturgům obou televizí pogratulovat, nápad spojit se v těchto formátech se Slováky se ukázal jako geniální.






Zařazeno v kategorii Postřehy



Počet komentářů na “Česko Slovensko má talent a Talentmania” - 1


    P.F.Zarken   (28.10.2010 (16.47))

    Máš pravdu, Evi. Také na to občas jedním okem koukám. Jsou tam někteří vystupující úplní mistři***



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička