Claudia Lazar, Monika Cordes: Sladký život, 36x


10. května 2017, autor Renata Petrickova,



S kvalitními surovinami si zamlsáte tak, že už se do cukrárny ani nepodíváte! Je neuvěřitelné, jak lahodné sladkosti můžete vykouzlit z ovoce, vajíček, dobré mouky, kvalitních surovin.  Přitom je to tak snadné a jde většinou jen o snoubení několika chutí a vůní. Rychlé dobroty, kterých se nelze nabažit.

 

 

Možná se na první pohled zdá, že je to málo – jen 36 receptů? I kdepak, nenechte se mýlit, stačí zapojit fantazii a máte z každého receptu minimálně deset dalších, když jen změníte nějakého „herce“ v hlavní či vedlejší roli.

 

A co se může stát, když se necháte inspirovat?

 

  • Možná poprvé uděláte zmrzlinu z avokáda
  • Smícháte chuť meruněk a rozmarýny v sušenkách
  • Uděláte sorbet ze sladkého vyzrálého vodního melounu
  • Uděláte si nápoj z mařinky, kterou běžně najdete na zahradě
  • Troufnete si na marmeládu z bezových květů
  • Naučíte se milovat všemožná ovocná přírodní želé
  • O tajemných temných hloubkách švestek a čokolády ani nemluvě…
  •  

A tak by dalo pokračovat do nekonečna.

 

Och, jak já tyhle sladké hříchy miluju. A když se navíc recepty můžete probírat jako kartičkami, tak to je slast dvojnásobná!

 

 

Okamžitě si tak můžete udělat několik kupiček na recepty, které musíte udělat okamžitě, které potom, které pak a které… No však to znáte. A opět je na nich úžasné to, že je můžete obměňovat podle toho, co zrovna máte doma nebo na co máte chuť. Takové hebounké lívance v sobě skrývají nespočetné množství variant.

 

Jak nádherně je tu pojatý celý rok. Autorky vsadily na naše přirozené chutě. S jarem toužíme po svěžesti čerstvého jídla, a tak nabízí jídla z mařinky vonné nebo rebarbory a z prvních jedlých květů pampelišek, sedmikrásek a violek. Léto pak doslova hýří šťavnatostí bobulového ovoce, peckovinách. Podzim přináší jádroviny a chuť na teplé, za sebe říkám, třeba i skořicové pokrmy. Takové švestky a skořice! No a v zimě se recepty stávají více vanilkové, více kořeněné a čokoládové s jemnou vůní citrusového ovoce.  Zní to skoro jako kdyby to byl soubor extrémně zdravý, na ovoci založených sladkostí a nebudete daleko od pravdy.

 

 

Množství cukru je tu sníženo na minimum, používá se tu kokosový cukr, hnědý cukr s karamelovou vůní a tím hřebem opravdu zůstává ovoce a sladké vůně koření, které dodávají tělu minerální látky, vitamíny, vlákninu  – takže opravdu lze říci, že se bude mlsat zdravě!

 

Anotace:

 

Dopřejte si krátkou pauzu od každodenního shonu a oslaďte si život! 36 báječných sladkých receptů, které najdete v tomto balíčku. Jsou nejenom hříšně dobré, ale i zdravé. Je známé, že přemíra cukru lidskému tělu škodí. Tyto recepty jsou však sestavené s ohledem na rovnováhu, a tak můžete mlsat, aniž byste škodili svému zdraví. Mezi recepty najdete například sladké cuketové muffiny, borůvkovo-mandlové pusinky nebo sorbet z vodního melounu.

 

Vydala Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com







Zařazeno v kategorii Ostatní literatura, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička