Irena Obermannová: Dobré duše


20. července 2017, autor redakce,



Příští týden vychází v nakladatelství Motto román Dobré duše, který je první detektivní knihou Ireny Obermannové. V minulosti poněkud kontroverzní autorka románů „pro ženy“ se tak pustila do nových vod a nutno podotknout, že jí změna sedí. Dobré duše jsou klasickou detektivkou, ale mimořádná hrdinka, hra v šach a filozofické úvahy o dobru a zlu z ní činí ojedinělou četbu, ideální do horkých letních dní.

 


Alespoň mě nevšední hrdinka mluvící krásně knižně a zároveň pekelně sprostě hodně baví… Obálku knihy má navíc na svědomí duo Tomski & Polanski.

 

 

Anotace:

 

Do bývalého sklářského městečka Vlčí Úpice přijíždí mladá geniální šachistka Alice, aby tu sehrála simultánní partii se členy místního šachistického kroužku. Krátce po příjezdu však doslova zakopne o mrtvolu místní starostky. Během hry Alice smete figurky z šachovnice a připraví se tím o velkou příležitost. Ale ona už hraje jinou partii… Navzdory policii i všem obyvatelům městečka se snaží vypátrat, co se stalo. Vrah je na tahu. Dá mat, nebo ho Alice zastaví?

 

Křest knihy Dobré duše, který proběhne 26. 7. od 18.00 v kavárně Smetana Q na Smetanově nábřeží v Praze:

 

 

Před samotným křtem proběhne na stejném místě od 16:00 také literární salón s Irenou Obermannovou.

 

Veronika Sonková







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička