Miluj svůj život, Lucie Ernestová


10. srpna 2017, autor Renata Petrickova,



Rok 2018 bude tím nejlepším rokem vašeho života! Už jen proto, že dívat se den co den na tenhle hebký, něžný kalendář Lucie Ernestové, je nesmírně povzbuzující. Ano, máme nárok na dny únavy a snad i beznaděje, ale vždycky se sluníčko zase zpod mraků prokouše na oblohu a potom takový pohled na nový den a řadu dalších týdnů i měsíců naplní člověka nadějí v lepší zítřky víc, než nějaký pracovní nalinkovaný kalendář.

Jestli vám připomíná díla Louise L. Hay, nemýlíte se. Tento kalendář je inspirován všemi těmi z předchozích let, jen si ho letos už i kromě obrázků vzala do parády i textově Lucie Ernestová. Zajímalo mne, jak se s takovou výzvou vypořádala. V rozhovoru, který ke svým ilustracím k tomuto kalendáři, Lucie řekla: „Mám texty Louise L. Hay ráda a moc mě inspirují. Občas mi ale přijde, že jen tak afirmačně kloužou po povrchu podstaty věcí. Nechci snižovat význam positivních afirmací, ale mám ráda noření si do hlubších i temnějších vrstev naší podstaty. My Evropané jsme více filozofičtěji zaměření a ne vždy nám sedí americké růžové brýle. Jsme vrstevnaté osobnosti a je dobré zaostřovat na vrstvu positivního i kritického myšlení. Já mám ráda oboje.“

 

 

Takže čekejte hlubší noření

 

Na první pohled jsou myšlenky Lucie Ernestové o kousek delší, více nabité informacemi a jsou možná víc rázné. Jak říká sama autorka, jde opravdu víc do podstaty věci. Radí nám měnit své myšlení, nevzdávat se v těžkých chvílích, užívat si chvíle ponoření sama do sebe a nechat se vést svým vnitřním kompasem. Na toto téma lze opravdu psát dlouhé texty a stále bude opakování matkou moudrosti.

 

 

Lucie nás učí vědomě žít.

 

A odolávat strachu. Umět s ním pracovat. Podívejme se na ukázku, kde se o strachu pojednává:

 

Drak strachu?

 

„Strach by nás měl ochránit před nebezpečím, ale většinou nám komplikuje život ve chvílích, které až tak nebezpečné nejsou. Bojíme se neznámého, obáváme se selhání nebo i úspěchu. Máme strach o druhé. Děsí nás změny a neumíme si představit, jak v nové situaci obstojíme.

 

Každý z nás někdy upadne. Záleží na nás, jestli se rozhodneme vidět své pády jako traumata, nebo poučné lekce.

 

Probuď v sobě odvahu, zvědavost a důvěru. Zachovej si jasnou mysl a nenech se ovlivnit smyšlenými katastrofickými scénáři. Nikdy dopředu nevíme, jak to nebo ono dopadne. Každá zkušenost má svůj smysl, který pochopíme později. Vyměň strach za důvěru, že je vše, jak má být.“

 

Kalendář neumí zklamat!

 

Používám tento kalendář už řadu let a jeho největší výhodou kromě toho, že opravdu zdobí díky něžným obrázkům, je také velikost a rozložení okének jednotlivých dnů. Jsou akorát tak velké, že se tam vejde přesně to, co má. Jedna velká informace nebo dvě malé! Víc netřeba. Dělá mi dobře také mít přehled o úplňku a novu, svátky a rychlý přehled předchozího i následujícího měsíce v datech.

 

O autorce:

 

Lucie Ernestová je máma dvou kluků, milující a milovaná žena a manželka, inspirovaná a inspirující ilustrátorka, čerstvá venkovanka, protřelá cestovatelka, zapomenutá architektka. Láká ji a táhne poznávání světa vnějšího a vnitřního. Baví ji surfovat na vlnách nápadů, zážitků a zkušeností a současně je ráda ukotvená v čase a prostoru doma na samotě za Prahou. Vymýšlí a tvoří zábavné a vzdělávací hry pro děti, které vycházejí u nás i v zahraničí. Kreslí inspirační obrázky pro malé i velké a svým osobitým životem inspiruje ostatní.

 

Lucie Ernestová: oblíbený kalendář je tentokrát originálním autorským dílem české autorky a ilustrátorky Lucie Ernestové. Inspirována průkopnickým dílem Louise L. Hay nám ukazuje, jako sílu mají naše myšlenky a jak ji můžeme využít.

 

Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací a texty k zamyšlení a rozjímání.

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2017

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička