Myšlenky štěstí od Kris Carr jsou skvělou motivací!


17. srpna 2017, autor Renata Petrickova,



Už dnes snad nikdo nepochybuje o tom, že jak smýšlíme, tak žijeme. Kdo je pesimista a bručoun, patrně na sebe nalepí mnohem více negativních životních událostí než rozený optimista. Ale prosím, zapomeňte na to, že to máte v genech na věčné časy a nikdy jinak! Dá se to přeučit. Někomu to samozřejmě dle jeho nátury půjde lépe, jinému hůře, ale život je příliš cenný na to, než abychom ho strávili v zajetí neproduktivních myšlenek a v černé kleci toho, co na nás naházeli jiní, rodiče, škola, názory ostatních a tak vůbec. O nízkém sebevědomí by mnoho lidí mohlo napsat celé romány.

 

 

Však to také někteří autoři dělají – namátkou jmenujme třeba Byron Katie, s její metodou The Work, která se zabývá tím, že si každou myšlenku, která se vám vetře do hlavy, zkonfrontujete s otázkou „Je to pravda?“ Je to skutečně pravda? Většinou totiž není… a je to dobrá metoda k tomu, abyste našli bolestivé kořeny svých nízkých a sebevědomí podkopávajících přesvědčení. Líbí se mi také Richard Wiseman a Faktor štěstí (Metafora), nebo Arielle Exxes a Zázraky v praxi (Synergie), což jsou knihy, které už prakticky přináší návody jak si štěstí a pozitivní naladění mysli vypěstovat, kam přesně nasadit semínka a jak rozeznat myšlenky a činnosti, byť nevědomé, které nám přináší smůlu. Věru zajímavé čtení a i naprostý skeptik musí uznat, že na tom něco určitě je.  Dobrou biblí pro vyléčení nízkého sebevědomí je také 77 způsobů, jak si přát od Pierra Franchka (Anag).

 

V tu chvíli se do ruky hodí i karty, které umí usměrnit naše myšlení. Propagátorka tohoto směru i zdravého životního stylu v jídelníčku, Kriss Carr, vytvořila společně s ilustrátorkou Lori Portkou, skvělé kartičky, padesát dva inspirací, které, jak jsem si je tak měla tu čest vyzkoušet, sedí nejen mě, ale i širokému okolí.

 

 

Vezměte si modelovou situaci. Zrovna v tuhle chvíli mám docela strach, co se stane s určitou situací. Nepřehnala jsem to? Mám na to? Je tu ten problém se sebevědomím. Zastala jsem se sama sebe a nyní nevím, jak to bude přijmu to.

 

Ožehavost? Možná…

 

A tak jsem si sáhla do balíčku karet a vytáhla si něco na míru:

 

„Nech odejít to, co patří minulosti, aby vznikl prostor pro to, co má přinést budoucnost. Možná je čas ukončit vztah, který se přežil, odejít z práce, která tě přestala bavit, nebo odmítnout závazek, který tě příliš vyčerpává. Minulost je pryč. Co se stalo, stalo se. Uvědom si svoje pocity, pouč se ze svých zkušeností a nech odeznít případné výčitky či provinilost. Když se nám v životě něco rozpadá, začínají se zároveň ukazovat i nové možnosti.“

 

A co se tedy bude dít venku? Zdá se, že fakt, že jsem nechala za sebou minulost a načala všechno nově, se zúročí, neboť na druhé straně je toto poselství:

 

„Ti, kdo mají odvahu létat – ti, kdo jsou ochotni riskovat pád – dávají vzniknout velikým věcem. K naplnění tvých snů je třeba činů a ty jsi připraven jednat. Pamatuj si, že nemáš co ztratit. I když spadneš, získáš tím velmi cenné poučení. Tak se zvedni a skoč do toho rovnýma nohama! Jdi do toho.“

 

A ještě mi vypadla jedna karta, zdá se, že ten, kdo je na druhé straně mého strach, má – nebo měl či bojuje – s naprosto stejným problémem.

 

„Strachy nejsou žádné skutečnosti, často jsou to jen děsivé myšlenky nebo pocity. Proto je neodsuzuj, ale místo toho je pozvi na čaj. Nabídni jim sušenky a popovídej si s nimi. Poslechni si, co ti potřebují říct. Když máme dost odvahy na to, abychom byli s tím, co nás děsí, získáváme hlubokou moudrost.“

 

No, a vidíte to. Půl minuty strávené nad kartami a máte uhlazenou mysl. Tak, že si znovu věříte a máte důvěru ve vedení osudu. Věřit osudu je totiž to nejdůležitějším!

 

A karty Kris Carr svými rozpustilými obrázky a barevností ve mne evokují i chuť začít lépe jíst, důkladněji cvičit a věnovat se svému tělu. Protože péče o tělo přinese užitek i duši! Celkově jim musím dát velkou jedničku s hvězdičkou, protože velmi probouzejí chuť do života!

 

O autorce:

 

Kris Carr je americká propagátorka zdravého stravování, motivuje své čtenáře k tomu, aby mysleli pozitivně, lépe poslouchali své tělo a po své vlastní zkušenosti se zákeřnou nemocí se těmto aktivitám věnuje opravdu na sto procent, formou knih, motivačních karet i workshopů. Propaguje heslo – šíleně, sexy a zdravě! No, a právě tom v tom volném, nekonvenčním přístupu k myšlenkám a životu je právě klíč k naplněnému životu jako takovému. www.kriscarr.com

 

Lori Portka nakreslila ty veselé a svižné obrázky, jež dodávají energii. Je to také americká umělkyně, která se zabývá obrázky s léčivým a motivačním charakterem.  Protože právě takový je život. Více obrázků si můžete zhlédnout na www.loriportka.com

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička