Jan van Helsing, Dr. Dinero: Kniha za milion


18. října 2017, autor Renata Petrickova,



Na šokující názvy knih je Jan van Helsing machr! Ovšem také na šokující obsahy, čímž se nejen vůbec netají, ale naopak na tom postavil svůj úspěch. Tady vás na téměř čtyř stech stránkách provede světem těch nejbohatších. Templáři, zednáři a kdoví co ještě, sekty, které mají přístup k největšímu bohatství světa, kteří ekonomicky ovládají celý zbytek lidstva a… Můžeme se jen dohadovat o tom, KDO je skutečně ovládá, ale v jednom má pravdu: Základem jejich úspěchu je umění správného načasování.

 

Umí sklízet úspěch, umí sklízet finance, umí chodit v tomto světě založeném na materiálním zisku.

 

Pravidla, která u nich odkoukal, se v této knize snaží rozšiřovat, rozebírat a porovnávat. Jsou prý podle něj aplikovatelná i do života obyčejných lidí, pokud si chcete polepšit.

 

 

 

Recept od elitních rodin!

 

Takže opravdu přísaha mlčenlivosti, kterou všichni členové těchto tajných spolků, přísahají, byla sem tam porušena a pravidla se dostala na povrch? Nebo je celá tato kniha podvrh? Přiznám se, že s tou poslední otázkou mi přišla celá Kniha za milion jako nejvíce vzrušující kniha za poslední dobu! Číst ji s vědomím, že možná to, co v ní je, je pravdivé, a možná taky není.

 

V každém případě tu ale najdete mnoho pravidel, která jsou opravdu nezpochybnitelná.

 

Věci musí dozrát. Nemůžete se snažit prosadit něco, kde pro to není úrodná půda. Někdy se vyplatí čekat. Jindy musíte jednat včas. Někdy musíte poznat svoji karmu a zjistit, jak funguje právě u vás a tomu se potom přizpůsobit. Proto to, co funguje někomu, nemusí fungovat druhému.

 

Vlastně je to celkem složitý spletenec různých návodů, příkladů a citací z jiných knih či od lidí, kteří si něčím podobným prošli. Snad budete chvílemi nuceni si představit, že žijete jenom v simulátoru jakéhosi světa kolem sebe, že realita ve skutečnosti neexistuje? Možná…

 

 

Milion myšlenek, milion různých teorií, milion návodů. Obří návod na úspěch a hmotné zabezpečení? To by bylo, aby v něm člověk nenašel alespoň jednu pointu sám pro sebe. Kniha je hodně o motivaci, o nepřehazování viny na druhé, ale o vlastní zodpovědnosti, byť je sebetěžší a sebebolestivější. O empatii vůči sobě, o víře, že naše tělo a buňky jsou schopny přijímat informace z energetického pole kolem nás. Že naše duše ve skutečnosti nechce žít v bolesti a bídě, ale je schopna nám ukázat cestu ven. A mnoho dosud známých pravd autor také vyvrací nebo se nad nimi zamýšlí i jinak. Co třeba ta pověstná železná vůle?

 

„S železnou vůlí to však v tomto případě není tak jednoduché (řeč je o pocitu šťastného života). Jestliže totiž cvičíme a trénujeme naši železnou vůli, zároveň tak vlastně cvičíme a trénujeme potlačování našich pocitů a ignorování varovných signálů těla. Cvičíme a trénujeme tak dlouho, až tyto signály vůbec nevnímáme. Chceme něčeho bezpodmínečně dosáhnout, víme ale přitom vůbec, zdali je to, co chceme, pro nás také dobré; a zdali je to dobré pro naše okolí, naši rodinu a náš životní cíl?“

 

Řekněme, že tohle je jeden z desítky okamžiků, kdy se při čtení zastavíte a… možná budete muset na chvíli knihu odložit, protože to s něčím zarezonuje. Protože tohle jste možná potřebovali číst.

 

A je jedno, jestli toužíte po „milionu“, nebo jen po šťastném životě, tohle je návod na obojí.

 

O autorovi:

 

Jan van Helsing (vlastním jménem Jan Udo Holey) se narodil v roce 1967. Je autorem mnoha knih a majitelem vydavatelství Amadeus Verlag. V polovině 80. let minulého století začal cestovat, zejména při expedicích po USA, Egyptě, Jižní Americe, Africe a Asii učinil objevy, které zpochybňují náš osvícenecký pohled na svět. Na svých cestách se seznámil s řadou zajímavých lidí z okruhu tajných služeb, templářských rytířů i zednářských lóží. Tato setkání vedla k tomu, že roku 1993 napsal svou první knihu o tajných společnostech. Během dvou let se tento titul stal bestsellerem, prodalo se ho přes sto tisíc jejich exemplářů a byla přeložena do osmi jazyků. V roce 1995 následoval druhý díl, jehož obsah však natolik pobouřil jisté zájmové skupiny v Německu a ve Švýcarsku, že kniha byla na základě soudního rozhodnutí stažena z prodeje, aby tak občané byli „uchráněni“ před „škodlivými“ informacemi.

 

Ještě úspěšnější byla publikace Ruce pryč od této knihy, která očividně sedla do aktuálních nálad společnosti, protože se jí prodalo více než dvě stě tisíc výtisků. Ve svých (prozatím) patnácti knihách dokázal Jan van Helsing nejen s velkým předstihem předpovědět politický i ekonomický vývoj, ale také podrobně vysvětlit, jak má být na světě pomocí globálního terorismu a následné zostřené kontroly občanů nastolen nový světový řád. Jana van Helsinga můžete navštívit také na internetových stránkách www.amadeus-verlag.com.

 

Vydalo nakladatelství AnchBooks, 2017, www.anch-books.eu

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička