Van Goghova hvězdná noc a jiná povídání


9. listopadu 2017, autor redakce,



Že jsou dějiny umění nuda? Nenechte se zmýlit!

 

Novinka Van Goghova hvězdná noc a jiná povídání vás i děti přesvědčí o opaku. Kniha historika umění Michaela Birda a ilustrátorky Kate Evansové je určena čtenářům od osmi let, ale i dospělé může přesvědčit o tom, že čtení o slavných umělcích a jejich dílech může být zábavné.

 

i

 

Tak trochu jiná encyklopedie dějin umění obsahuje 70 barvitě vylíčených příběhů, které vás provedou světovým uměním od raných jeskynních maleb až po moderní instalace. Setkáte se zde s umělci z různých dob i kontinentů. V rozpáleném Egyptě se seznámíte s královnou Nefertiti, pohladíte si hranostaje ze slavného da Vinciho obrazu nebo se projdete po chrámu Angkor Vat v Kambodži.

 

Příběhy doplňují dechberoucí ilustrace, které skvěle dokreslují atmosféru. Van Goghova hvězdná noc a jiná povídání je tak jedním z nejzdařilejších počinů na poli naučných knih pro děti.

 

Pozoruhodná kniha Birda a Evansové poslouží i jako příjemná školní pomůcka, která zábavným způsobem přiměje děti ke vzdělávání v oblasti umění a nabídne jim nezbytný všeobecný přehled hravou formou.

 

Nicméně… na tuhle knížku je škoda slov, podívejte se jak úžasně vypadá sami na tomto odkazu.

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička