Vaše generace ještě jo…


22. prosince 2017, autor Eva,



Kupovala jsem si v papírnictví vánoční papíry a pohledy. Když mi prodavačka u pokladny sdělila celkovou cenu, zarazila jsem se. Vzhledem k tomu, kolik stál ozdobný papír, tak na pohledy zbývala směšná částka. Pro jistotu se zeptám: "Započítala jste tam ty pohledy?"

"Ano, jsou levné, jeden stojí dvě koruny," odpoví.

Asi to je nějaká výprodej z minulých let, napadlo mě. Chápavě pokývám hlavou a nahlas řeknu: "No dneska už to nikdo moc nekupuje, každý to posílá mailem."

Pokladní se na mě zpytavě podívá a pohotově vysvětlí: "To byste se divila, vaše generace a vejš ještě jo…."

Nevím, jestli ten zkoumavý pohled znamenal, že mě mladá paní poznala, protože se mnou nedávno vyšel v našem lokálním plátku rozhovor a byla přiložena i moje fotografie. A lidé na malém městě o sobě vědí všechno, tudíž i o mně. Anebo vypadám tak zchátrale, že mě automaticky zařadila mezi geronty, kteří si neumí ani pustit počítač, natož poslat nějaké to Šťastné a veselé mailem. 

 

Nemám nic proti rozesílání vánočních gratulací mailem, sama to nakonec dělám také, ale co se týče mých příbuzných, kteří bydlí v jiných městech, tak mi to přijde takové neosobní a odtažité. Než posílat sestřenicím, s kterými jsem vyrůstala, k Vánocům a Novému roku mail, tak radši nic. O rádoby vtipných lechtivých veršovánkách hromadně rozesílaných pomocí SMS ani nemluvě. Vlastně ta paní u pokladny měla pravdu, jsem holt stará škola.

 

Doma na pohledy přilípnu známky, co jsem měla v šuplíku ve stole, nasadím si brýle a chystám se napsat adresy… a najednou koukám, že na známkách běží zajíček s ošatkou vajec a pomlázkou a pod ním je napsáno Velikonoce. Na vánočních pohledech trochu blbý…. ale když ty známky budu sundávat, zničím je a jiný nemám.

 

 

 

 

Ale co, však ony to "holky" pochopí, vědí, že mě na blbosti užije, taky už nejsou nejmladší, taky dělají zmatky, nechávají klíče ve dveřích, ztrácejí věci, zapomínají heslo na mobil či podlévají řízky jarem namísto olejem. Moje generace a vejš si totiž může dovolit nejen posílat pohledy, ale být i trochu popletená.

 

Takže Šťastné a veselé….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Zařazeno v kategorii Postřehy, Ptákovinky, Textem



Počet komentářů na “Vaše generace ještě jo…” - 4


    Tudy   (22.12.2017 (19.34))

    Tak to jsi trefila přesně,naše generace ještě jo,pro tu po nás už je to přežitek.


    Shimmir   (3.1.2018 (1.23))

    Taťka si léta dopisoval s jednou Francouzskou, co tu po válce byla na nějakém srazu mladých. Jednou jí z legrace napsal Veselé Vánoce a Velikonoce dohromady, samozřejmě francouzsky a už se neozvala! ;-)


    Eva   (3.1.2018 (14.14))

    Buď neměla smysl pro humor, anebo umřela, což je ta horší varianta, ale v případě, že ji poznal těsně po válce, tak pravděpodobnější...


    Shimmir   (3.1.2018 (23.26))

    Evi! Bylo to po 2. světové válce a já už byl na světě! Pamatuji si, že taťkovi blahopřála k mému narození krásným přáníčkem do obálky a taky posílala nějaké francouzské módní listy pro mamku. Takže holt to nebrala jako vtip! :-)



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička