Josef Schrötter: Léčivé dotyky


11. ledna 2018, autor Renata Petrickova,



Schrötter nabízí v této knize řadu příjemných terapií, tvrdí anotace. Léčivé dotyky a působení se týkají především energetických drah, jejich masážím, stlačováním, akupresury a o příjemných dotycích lze mluvit i v kapitole o drahých kamenech, které jsou prostě miláčci do ruky i pro oko. No ale jinak je kniha stručnou, jasnou, čtivou a názornou encyklopedií zdraví, ve které pochopíte souvislosti mezi jednotlivými orgány, drahami, ale i mezi jídlem, chutěmi, které jíme… a najednou můžeme tělo vnímat velmi komplexně a pojednání o jednotlivých zdravotních problémech už je potom logicky souvislé povídání, nad kterým ani slůvkem nezapochybujete.

 

 

Příjemné spojení léčebných terapií

 

Kniha na mne působí velmi příjemně tím, že spojuje tradiční léčitelství, medicínu z dob, kdy ještě byla komplexní, snad i čínskou medicínu a psychosomatiku. Tak různě rozdrobená odvětví, která se doufám někdy v budoucnu spojí do jednoho a přesně tak, jako autor této knihy, budou na zdraví nahlížet všichni lékaři. Ve spojení s moderní medicínou by to bylo dokonalé, protože bychom vždy šli po příčinách nemocí, nikoliv jen po jejich projevech a tlumení těchto projevů.

 

Někdy stačí k nápravě málo. S tím s autorem souhlasím. Někdy stačí jen srovnat tu něco, nebo tamhle nějakou maličkost, někdy si stačí pouze něco uvědomit a neopakovat staré chyby. Že nemoc je vždy o narušení rovnováhy, o tom snad dnes nikdo nepochybuje.

 

A tato kniha naučí tyto rovnováhy umět vysledovat.

 

Jak souvisí játra, ledviny a jejich dráhy s ostatními projevy nemocí. Že játra někdy stojí za depresemi, že střeva mohou působit i na alergie nebo bolesti v krku? Že na kašel vám pomůže vypít ráno vodu s citronem? A že kopřivový čaj dělá i moc dobře srdci, protože pročišťuje krev, která pak v těle lépe a v rovnováze působí? No jsou to mnohdy zajímavé souvislosti a za mne musím nejvíc pochválit část s reflexními body u jednotlivých částí těla nebo při zdravotních problémech. Už jen jejich lehké namasrování, třeba když vás bolí za krkem, je nesmírně účinné. Uvolní způsobem, který vás přesvědčí o tom, že tyto dráhy v těle skutečně existují.

 

POJĎME SI TO ROVNOU ZKUSIT: Mudry na krční páteř

 

Ramena a šíje jsou často postiženy ztuhlostí a pak následují bolesti hlavy, často i velmi kruté migrény. A pokud tedy na tohle trpíte, zkuste jednoduchou mudru. Tedy takovou jógu prstů. Za krkem vás uvolní to, když….

 

„Prostředníček a prsteníček jsou u obou rukou napnuté dovnitř a ostatní prsty míří vzhůru. Ruce položíme volně na stehna. Dýcháme zhluboka a pomalu. Mudra uvolňuje šíji a ramena.“

Máte tu na čtyřicet různých okruhů týkajících se zdraví a nemocí a vyvažování toho, co se nám může v těle porouchat. Autor patří mezi velmi pečlivé spisovatele a vyhledávané léčitele, takže… nemůžeme v ruce držet snad nic cennějšího pro zdraví a pro občasné čtivo. I když já vám přeji, abyste podobné knihy potřebovali co nejméně.

 

 

O autorovi:

 

Ing. Josef Schrötter se v oblasti alternativní medicíny a léčitelství pohybuje desítky let. Patří mezi přední české psychotroniky a zaměřuje se především na energetickou terapii a lokalizaci patogenních energií. Provedl řadu experimentů s prokázanými výsledky, které byly publikovány v měsíčníku Regenerace, s nímž pravidelně spolupracuje. Napsal knihy Cesta do třetího rozměru s léčivými obrázky, Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly, Praktický Su-Jok – Zdraví na ruce a Ozdravení těla i ducha – Rady a recepty.

 

Vydalo nakladatelství Eminent, 2017, www.eminent.cz

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička