ZOO Plzeň


30. dubna 2018, autor Tudy,



První plzeňská ZOO se nenacházela na současném nám Plzeňákům dobře známém na místě, ale v městské čtvrti Doudlevce u řeky Radbuzy nedaleko plovárny. Do sousedství Lochotínského parku se přestěhovala až později. Posléze byla ještě rozšířena a zvířata tak získala patřičný prostor a vyhovující podmínky. Ještě si nás mnoho pamatuje medvědy v kleci nedaleko vstupu do ZOO, teď mají krásný výběh s přirozeným prostředím. Zrovna tak i tygři a spousta dalších zvířat. Koncepce se změnila k lepšímu, je zde i statek Liftnerka, kde se mohou návštěvníci seznámit se životem na statku a také Dinopark probouzející hlavně dětskou fantazii. Je dobré počítat na prohlídku s delším časem, možná i celým dnem, stojí to opravdu za zhlédnutí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Zařazeno v kategorii Postřehy, Reportáže, cestování, Výtvarno, foto



Počet komentářů na “ZOO Plzeň” - 8


    Tudy   (30.4.2018 (15.29))

    Děkuji za velkou pomoc se zveřejněním.


    Eva   (30.4.2018 (15.35))

    Ráda jsem trochu vypomohla, fotky jsou krásné....ten malý hrošík je nádherný....


    Tudy   (20.5.2018 (20.06))

    První je Mangusta,druhý Kormorán,třetí-toho hlodavce neznám,čtvrtou opět nevím,pátá by měla být agama,šestá je plameňák,sedmý -nosorožec,osmé- zebry,devátý- klokan,desátá a jedenáctá-lemuři,dvanáctá šakal čabrakový,třináctá- medvěd hnědý, čtrnáctá- hrošík lyberijský,patnáctá - žirafa, šestnáctá - velbloudi,sedmnáctá - kormoráni, osmnáctá - šimpanz, devatenáctá asi leguán,dvacátá - mangusta,dvacátá prvá - tučňáci, dvacátá druhá - divočák, dvacátá třetí - levhart sněžný, dvacátá čtvrtá - lemur(inri inri), dvacátá pátá - opět některá z agam.


    Eva   (21.5.2018 (18.22))

    Díky Věrko, já to tam pak dopíšu.


    Shimmir   (13.7.2018 (3.40))

    Díky, že tak hezky propaguješ naši Zoo, Věrko! Ještě tam chybí ten Sherman, co hlídá vchod do podzemí! Já pamatuji ještě ten starý Iris i to, jak v těsných klecích vedle sebe žil párek lvů a levhart. Lvice nějak překonala překážku mezi oběma klecemi a zmasakrovala skvrnitého souseda! Pak tam vypukla nějaká epidemie, všechno spálili a Zoo se stěhovala...


    Tudy   (16.7.2018 (11.10))

    Díky za pochvalu,asi tě nechtěně trumfnu,ale když jsme se nastěhovali do Plzně,tak mne teta vzala do Doudlevec a tam byla ještě nějaká zvířata,(už si nepamatuji která),no a později jsem se dozvěděla,že tam byla zoo původně. Tu kterou líčíš,si též pamatuji a právě proto,jsem chtěla vyzdvihnout ten kus práce,co se pro vzhled nynější zoo udělal.


    Shimmir   (6.8.2018 (2.56))

    Tak to, Věrko, jistě pamatuješ i Chárona, co tam převážel z druhého břehu na plovárnu. A jsem jsem v zoo krmil sajgu tatarskou. A na tom břehu blíže mne coby obyvatele Petrohradu, byli proti proudu vojáci s obojživelnými tanky. V poslední zahradě před nimi prodával pán malináče a jiná skvělá jablka. Jo, má Ája pořád ty rusé vlasy? Chodil jsem teď taky na Kameňák a zdálo se mi, že jsem ji tam večer zahlédl venku u hospůdky! ;-)


    Tudy   (6.8.2018 (12.37))

    Ahoj,bydleli jsme v centru a tudíž tam téměř nezašli,nebýt mé tety,ani já bych se tam nedostala a nevěděla o tom. Takže ne vše si plně vybavím,vojáky ano,Charóna ne. Ali rusé vlasy má,zda jsi ji zahlédl či ne,to nevím. 



Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička