Miluj svůj život 2019


19. září 2018, autor Renata Petrickova,



Nebude to trvat dlouho a bude tu rok 2019. Jak si ho zpříjemnit? Inspirovat se k optimistickému nahlížení na svět? Miluj svůj život – bestseller Louise L. Hay se rodí do různých variant dalších knih, karet nebo kalendářů a motivačních diářů. Lucie Ernestová umí myšlenky této americké autorky nádherně sugestivním způsobem zaznamenat kresbou a malbou. 

 

 

Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. A nyní si to můžeme v praxi zkusit. Jakou skutečnou sílu mají myšlenky. Jakou sílu má nastavení mysli a úhel pohledu, jakým se díváme na život kolem sebe. Jakým ho vnímáme.

 

Najednou může být všechno jinak.

 

 

Škarohlíd versus optimista?

 

Tak tenhle kalendář směle doporučím oběma kategoriím. Toho prvního donutí se občas usmát a podívat se na svět hezky (a ono se na to může snadno něco hezkého nabalit), a ten druhý využije energii podpory naplno. Ostatně jeden měsíc je tomuto celý věnovaný:

 

„Vesmírná síla nás přijímá takové, jací jsme. Pak naše přesvědčení zpětně odráží do našeho života. Jestliže chci věřit, že život je osamělý a nikdo mě nemá rád, pak bude můj svět opravdu takový.

 

Pokud jsem však ochotná opustit toto přesvědčení a nahradit ho tím, že láska je všude a já jsem milující a milovaná, pak se to v mém životě i uskuteční. Do mého života nyní vstupují milující lidé a ti, které už znám, mi projevují více lásky. Najednou je snadné dát lásku druhým.

 

Důvěřuji Síle a Inteligenci lásky, neboť vím, že cokoli budu potřebovat, ke mně přijde v pravý čas, na pravém místě a ve správném pořadí. V mém světě je všechno v pořádku.“

 

Je to víra v osud?

 

To, co nasajete v průběhu roku z tohoto kalendáře, je nejen sem tam úsměv a dobrá nálada, ale také víru v to, že se vyplatí vyhlížet v životě to dobré a věřit, že i to, co se nám děje v tuhle chvíli, má nějaký význam, který máme šanci pochopit.  Nyní, nebo až za čas.

 

A rozhodně stojí za pokus si někdy nad takový kalendář sednout a s přicházejícím večerem se zamyslet. Nebo si dát ranní kávu s myšlenkou, že dneska bude dobrý den.

 

O autorkách:

 

Louise L. Hay (1926–2017) byla uznávanou lektorkou v oboru metafyziky a autorkou mnoha bestsellerů, včetně bible pozitivního myšlení „Miluj svůj život“. Z tohoto učení vychází i tento kalendář. Vycházela z vlastních traumatických zkušeností z dětství a v 81 letech natočila první film o své práci s názvem Miluj svůj život. Založila své nakladatelství a mimo jiné se podílela i na kuchařce, která vyzdvihuje zdravotní přínosy prostých obyčejných vývarů. Snad proto se dožila i takového věku.

 

Lucie Ernestová je máma dvou kluků, inspirující ilustrátorka, cestovatelka, ale i milovnice svého života na samotě za Prahou. Kreslí inspirační obrázky pro malé i velké. Vzbuzují v lidech otázky, náměty, inspirace a pomáhají rozvíjet zajímavé rozhovory. Ke kalendáři na celý rok to nemohla být lepší volba!

 

 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2018, www.synergiepublishing.com

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička