VÁCLAV KRIŠTOF JOSEF ŠKVORECKÝ: PRIMA SEZÓNY 1924–2014


21. září 2018, autor redakce,



Josef Škvorecký ovlivnil českou kulturu hned několika způsoby. Jako spisovatel napsal knihy, které baví a dojímají celé generace. Jako nakladatel zase udržoval díky exilovému 68 Publishers českou literaturu při životě, když jí bylo nejhůř. Jaký ale byl? Jak vypadalo jeho dětství nebo jak prožíval všechny ty dramatické změny? Nahlédněte za oponu známých faktů a seznamte se s ním prostřednictvím jedinečných materiálů i bohaté fotodokumentace.

 

Josef Škvorecký_ukázka 9-14

 

] ]

 

Poznejte osobnost a dílo jednoho z nejvýznamnějších českých spisovatelů osobněji a hlouběji

 

O knize

Kniha se zaměřuje zejména na osobní život Josefa Škvoreckého a jeho vývoj v rámci společenského dění a změn, ale pracuje také s paralelami mezi jeho životem a dílem.

Jedna část knihy pojednává také o 68 Publishers a Zdeně Salivarové, která knihu četla a připomínkovala.

Titul obsahuje bohatou fotodokumentaci ze Škvoreckého archivu – v tomto rozsahu se jedná o naprostý unikát

 

O autorovi

Václav Krištof je absolventem pedagogické fakulty UK. V roce 1989 založil Společnost Josefa Škvoreckého. Společnost se zabývá spravováním odkazu Josefa a Zdeny Škvoreckých, s nimiž Václava Krištofa pojil a stále pojí blízký osobní vztah. Později založil rovněž Soukromé gymnázium Josefa Škvoreckého a Vyšší odbornou školu tvůrčího psaní Josefa Škvoreckého, z níž se později vyvinula Literární akademie. Věnuje se také pořádání konferencí a popularizaci Škvoreckého díla.

 

JOSEF ŠKVORECKÝ

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička