Tom Kenyon: Moudrost Hathorů


26. listopadu 2018, autor Renata Petrickova,



Kdo vlastně stvořil majestát Egypta? Kam zmizely všechny ty civilizace před námi, ačkoliv i dle vykopávek a archeologických výzkumu nelze pochybovat, že byli na stejné, nejčastěji snad ale i vyšší technické i intelektuální úrovni oproti nám?

 

 

Tom Kenyon se kromě praxe psychologa, výzkumu mozku a skládání hudby, která je hluboce meditativní, transformující, ale také energetická, člověkem, který se zabývá tématem Hathorů, starověkého Egypta a pokládá si otázky, co je vlastně za vší tou duchovní evolucí člověka, civilizací a co se skutečně děje s naší civilizací s této chvíli.
 

Máme možnost se všeho dotknout

 

Knihu jsem pojala jako jednu z možností, jak věci mohou být. A přiložené cédéčko jako velmi zajímavý zdroj nejen vlastního studování na téma, jak na mě zvuky a hudba obecně působí, ale také jako možnost se nechat unést někam do hlubokého světa…. A třeba se setkat se samotnými Hathory. Ti jsou tady totiž ti nejdůležitější.

 

 

Kdo jsou Hathorové?

 

Jsou to bytosti z civilizace na vyšší úrovni než jsme my, bytosti, které jsou doslova plni moudrosti jak duchovní, tak i té, která tvoří vesmír, fyzikální zákony, matematiku.

 

Geometrie vědomí

 

O cvičeních typu, zkuste se chvíli soustředit nejen na to, co vidíte před sebou, ale vědomě vnímejte, co se děje vedle, za vámi, ale i pod vámi… v zemi, nebo u souseda doma, co se děje nad vámi, jsem už četla a sama si je vyzkoušela.

 

Zkuste to také, hlavně potom ten finální kousek – kdy se v jednu chvíli musíte soustředit na všechny směry. Geometrické vědomí, práce s geometrickými obrazy v hlavě podle autora posiluje mozkové funkce, kreativitu a celé to vnímání více rozměrů člověka kupodivu osvěžuje a zvyšuje inteligenci. Ano, protože víc vnímáme a vnímáme v souvislostech.

 

Což je v dnešním zmatečném světě velmi vzácné.

 

Schválně, v čem máte dnes ve své duši SKUTEČNĚ JASNO ve všech souvislostech?

 

Můj první dojem byl, že tohle přece musí být velmi vyčerpávající… ale zkuste si to. A zkuste si se třeba jen nechat zahltit informacemi tak, jak to je ve věku internetu a televizního zpravodajství běžné. Najednou zjistíte, že ty „ploché“ informace jsou více zatěžující, než když necháme mozek pracovat košatě. Vysvětluji to laicky, autor je mnohem větší odborník a jeho kniha je přecpána tématy nejen historickými, ale právě těmi matematickými, silovými, energetickými – množství odborných názvů může někdy mást, a je to čtení, na které si určitě vyhraďte více času.

 

Mnoho teorie, mnoho rad

 

Jako žena jsem si z knihy brala spíše ty praktické rady a to, co příliš zavánělo fyzikou a matematikou nebo složitou prací s energií jsem brala jako fascinované sledování někoho, kdo mi předává poprvé něco, co patrně pochopím až s dalšími léty (nebo to pochopí až další generace?), ale závěry jsou tady od autora v každé kapitole stále stejné. Vše nás vede k tomu prohlubování vlastní moudrosti, vědomému pečování o sebe, svou práci, o svůj smysl života.

 

A to jako první krok pro běžného člověka stačí.

 

A moudrost Hathorů a to, čím vlastně ovlivnili všechny civilizace, protože jim předali něco ze svých znalostí.

 

Třeba je právě tohle odpověď na otázku, kdeže se berou ty skokové pokroky ve vývoji lidstva, které se nedají vysvětlit běžnou evolucí.

 

Ale hlavně cvičení, které doporučuje….

 

…pozvedne vaši náladu na zcela jinou úroveň, zvýší efektivitu života už jen tím, že si budete vědomi svého těla a své duše. Ten rozdíl, když žijeme na autopilota, a když skutečně žijeme, se nedá popsat, ten se musí zažít.

 

„Nemohla jsem cvičit, protože jsem se cítila ty dny pod psa,“ říkala jedna z účastnic jeho kurzů Tomu Keyonovi. „Zkuste být důslednější a cvičit i bez ohledu na své rozpoložení,“ poradil jí on. A to je zcela klíčové. Nevadí, že zrovna není nálada, důslednost v jakémkoliv cvičení, které dodává energii je právě o to víc potřeba, když se cítíte pod psa.

 

Musím přiznat, že to tak je! Tak ať tato kniha, s obličejem Hathora na přebalu, je klíčem k většímu a pestřejšímu vnímání světa.

 

O autorovi:

 

Tom Kenyon je průkopníkem v práci s hlasem a zvukem. Svůj hlas s rozpětím téměř čtyř oktáv a své skladatelské dovednosti uplatňuje v tvorbě kompozic, které mění stavy mozku a transformují vědomí. Podílí se na výzkumu psycho-akustických technologií a ve spolupráci vyvíjí znační počet aplikací pro zvládání stresu, na podporu kreativity a inteligence či pro optimalizaci výkonnosti, což jsou metody, které dodnes používají mnozí terapeuti.

 

Vydalo nakladatelství Anch-Books, 2018, www.anch-books.eu

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička