Kačka Tichá: Voňavý Inspiromat


9. ledna 2019, autor Renata Petrickova,



Z pár ingrediencí vykouzlit parádní výsledek. Autorka je neskutečně talentovaná! Pečení bez mouky, které na pohled nerozeznáte od moučného pečení. Tyčinky, mlsandy, nebo i něco, čím skvěle nahradíte těstoviny. Stačí k tomu jednoduchý nápad, který mě ťuknul při prvním prolistování kuchařky Kačky Tiché do nosu nejvíc – vždyť spousta toho „pečiva“ lze nalít na plech, upéct dokřupava a až teprve poté nakrájet! To mě třeba vůbec nenapadlo a mé pokusy s rostlinnými moukami typu fazolová a mandlová, tak vzaly brzy za své…

 

 

Revoluční náhled Kačky Tiché naprosto otevírá nové možnosti pečení!

 

Autorka je trenérka a vyznavačka zdravého životního stylu a znáte ji možná z pořadu Master Chef. Ke svým klientům přistupuje pečlivě a individuálně, a to jsem cítila i z jejího psaní a receptů. Jsou opravdu vymazlené doma na míru, podpořeny řadou pokusů a vylepšení. Často si říkáte – proboha, v jednoduchosti je krása!

 

A jaká krása!

 

Řekněme, že pak ani zelená bábovka, v níž se postará o barvičku zelený ječmen, nezdá se podezřelou, ale naopak, doslova s každou další stránkou toužíte po jednotlivých dobrotách, a začínáte se dostávat do extáze. Jedna lepší než druhá! Jedna zdravější než druhá!

 

Pro milovníky sladkého

 

Tak ti si tady doslova zamlsají. Protože už jen vidina ingrediencí, jež jsou zdravé, lehké, chuťově tak vymazlené, ponouká k tomu si lehce zahřešit. Líbí se mi kombinace chutí, vůní, v nichž je znát, že pochází od někoho, kdo skutečně má talent smyslově potěšit lidský mlsný jazýček. Autorka vychází z osvědčených kombinací, ale přidává do nich ještě špetku něčeho… svého… ostatně o autorce se dočtete na začátku knihy a doslova budete pozváni na návštěvu k ní domů i do jejího života a tvořivé duše.

 

 

Pro milovníky pořádného sousta

 

Polévky, pomazánky, chlapské svačiny – to všechno tady najdete. Cottage bulky jsem sama zkoušela a musím říci, že to jako chlapská sváča bude naprosto dostačující. Placičky, roládičky, když všechno ještě doplníte o jednoduché zeleninové pomazánky, tak máte o pestrost denního jídla postaráno.

 

Jsem si jista, že mnoho nápadů lze uplatnit i v klasické, méně zdravé kuchyni, největší inspirativní hodnota Inspiromatu je právě v tom, že nabízí možnosti, se kterými si posléze můžete jakkoliv hrát.

 

A na závěr musím pochválit lahodné obrázky, které byl čert dlužný! Začala mě z nich honit mlsná…

 

O autorce: Kačka Tichá, vyznavačka zdravého životního stylu, trenérka, známá ze Snídaně s Novou nebo Master Chefa. Prožila spoustu radostných, i méně vydařených období. Je to člověk, který věří, že se má zkusit všechno, aby věděl, co ho vlastně baví a co mu vyhovuje. Navíc věří, že každá práce ji nějakým způsobem obohatí a posune dál. A tak se poslední roky děje.

 

Mrkněte jí na Instagram nebo Facebook, kde všecky dobroty ochutnáte z první ruky.

 

Vydalo nakladatelství IFP Publishing, www.ifp-publishing.cz

 

 







Zařazeno v kategorii Knihy, recenze, Postřehy





Přidat komentář

Pro vložení komentáře je třeba být přihlášen/a




Copyright © 2010 Literární net Sůvička